Pannestekt brød på superkjapt vis (glutenfritt)

Pannestekt brød på superkjapt vis (glutenfritt)

Dette glutenfrie brødet er perfekt for dager eller morgener hvor du har liten tid, eller vil bruke minimal innsats. Røren piskes raskt sammen, og stekes noen få minutter i stekepanne. Og vips; så har du superkjapt pannestekt brød klart til servering. Det er også veldig mettende og næringsrikt, siden det er laget med egg som basis.

I oppskriften under bruker jeg like mengder rismel og bokhvetemel. Men du kan bruke akkurat det glutenfrie melet du vil, eller har for hånden. For eksempel er maismel også fint å bruke. Bruk gjerne en miks av meltyper, eller kun én type alt etter hva du har og foretrekker.

Bruk nok mel til en forholdsvis tykk røre. Den skal sige litt utover i stekepannen, men ikke flyte for mye utover. Poenget er å lage et brød som er omtrent så tykt som en brødskive. Jeg har forøvrig en liten stekepanne ca 20 cm i diameter som er helt perfekt å bruke. Så hvis du har en slik, så bruk veldig gjerne den. Da kan røren sige helt ut til kanten, og brødet blir ca 1 cm tykt. Når det er nystekt, deler jeg det i fire (som på bildet).

Pannestekt brød er aller best når det er nylaget, men det kan også fint fryses ned. Oppskriften under rekker til 1-2 personer. Serveres med godt pålegg, eller som brød til supper og gryteretter.

Pannestekt brød på superkjapt vis (glutenfritt)

Matrett Brød & bakst, Frokost
Forberedelse 2 minutter
Koke/steketid 4 minutter
Total tid 6 minutter
Porsjoner 2 personer

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 ts havsalt
  • 2-2,5 ss rismel
  • 2-2,5 ss bokhvetemel

Instruksjoner

  • Pisk eggene sammen i en skål. Tilsett extra virgin olivenolje og salt, pisk sammen. Bland inn mel til en litt tykk og jevn røre. Den skal kunne sige litt utover i stekepannen, men ikke renne for mye utover.
  • Varm opp en non-stick stekepanne på middels god varme. Hell i all røren, la den sige utover av seg selv, bruk gjerne slikkepott for å få med all røren. Stekes 2-3 minutter, til den er nesten tørr i overflaten, og blir lett gylden under. Snu og stek 1-2 minutter på andre siden, til den også er lett gylden.
  • Del sandwich-pannekaken i fire "pizzastykker", la dem kjøle seg av etpar minutter, så er de klare til servering
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating