Dette glutenfrie brødet er perfekt for dager eller morgener hvor du har liten tid, eller vil bruke minimal innsats. Røren piskes raskt sammen, og stekes noen få minutter i stekepanne. Og vips; så har du superkjapt pannestekt brød klart til servering. Det er også veldig mettende og næringsrikt, siden det er laget med egg som basis.
I oppskriften under bruker jeg like mengder rismel og bokhvetemel. Men du kan bruke akkurat det glutenfrie melet du vil, eller har for hånden. For eksempel er maismel også fint å bruke. Bruk gjerne en miks av meltyper, eller kun én type alt etter hva du har og foretrekker.
Bruk nok mel til en forholdsvis tykk røre. Den skal sige litt utover i stekepannen, men ikke flyte for mye utover. Poenget er å lage et brød som er omtrent så tykt som en brødskive. Jeg har forøvrig en liten stekepanne ca 20 cm i diameter som er helt perfekt å bruke. Så hvis du har en slik, så bruk veldig gjerne den. Da kan røren sige helt ut til kanten, og brødet blir ca 1 cm tykt. Når det er nystekt, deler jeg det i fire (som på bildet).
Pannestekt brød er aller best når det er nylaget, men det kan også fint fryses ned. Oppskriften under rekker til 1-2 personer. Serveres med godt pålegg, eller som brød til supper og gryteretter.
Pannestekt brød på superkjapt vis (glutenfritt)
Ingredienser
- 2 egg
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 1/2 ts havsalt
- 2-2,5 ss rismel
- 2-2,5 ss bokhvetemel
Instruksjoner
- Pisk eggene sammen i en skål. Tilsett extra virgin olivenolje og salt, pisk sammen. Bland inn mel til en litt tykk og jevn røre. Den skal kunne sige litt utover i stekepannen, men ikke renne for mye utover.
- Varm opp en non-stick stekepanne på middels god varme. Hell i all røren, la den sige utover av seg selv, bruk gjerne slikkepott for å få med all røren. Stekes 2-3 minutter, til den er nesten tørr i overflaten, og blir lett gylden under. Snu og stek 1-2 minutter på andre siden, til den også er lett gylden.
- Del sandwich-pannekaken i fire "pizzastykker", la dem kjøle seg av etpar minutter, så er de klare til servering