Frukt & kakao fristelse

Frukt & kakao fristelse

Altså, denne oppskriften måtte bare rett ut på eteren… Jeg lagde den for første gang til frokost i dag, 9. juli 2023. Frukt & kakao fristelse er inspirert av en av mine nylige oppskrifter, Sjokobanan fristelse. Bare at denne har en herlig kombinasjon av banan, nektarin og blåbær, samt en dæsj appelsinjuice for å få en god sjokoladesaus på det hele.

Når du følger et strikt kosthold, må du ta med de gledene som tross alt følger med. Og denne her er så snopete god, at jeg blir glad bare av å tenke på den!

Frukt & kakao fristelse lager du i løpet av et par minutter, og den passer perfekt til en snopete & smakfull frokost. Her får du massevis av verdifulle vitaminer, antioksidanter, plantestoffer, mineraler og velgjørende fettsyrer som gir deg en god start på dagen. Topper du den med nøtter (cashew, hasselnøtter, mandler, …) eller frø (gresskarfrø, linfrø, solsikkefrø, sesamfrø…), blir den ekstra mettende.

Jeg søter den med litt akasiehonning, som har lav glykemisk indeks og dermed har liten innvirkning på blodsukkeret. Alternativt kan du også bruke lønnesirup for vegansk variant. Du trenger strengt tatt ikke noe ekstra søtning om du prøver å begrense kalorier eller ikke er så glad i det søte. Men jeg synes det gir en fin balanse mot de friske smakene fra fruktene, blåbærene og appelsinjuicen.

Oppskriften under rekker til én porsjon, og er enkel å lage når du vil ha en smakfullt måltid i en fei.

Frukt & kakao fristelse

Matrett Digg med sjokolade, Frokost, Frukt & bær, Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1/2 stor moden banan evt én liten
  • 1 nektarin
  • 1 håndfull blåbær friske eller frosne, helst skogsblåbær
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 dl appelsinjuice
  • 1 ss akasiehonning valgfritt for ekstra sødme, evt lønnesirup for vegansk variant
  • 2 ss kakao

Topping (valgfritt)

  • nøtter
  • frø
  • kokosflak/-masse

Instruksjoner

  • Banan deles i biter. Nektarin kuttes i båter/terninger.
  • Ha banan og nektarin i en skål sammen med blåbær. Tilsett olivenolje, appelsinjuice, akasiehonning og kakao, og bland sammen til kakaoen har trukket til seg væsken og blitt til en fyldig sjokoladesaus.
  • Toppes gjerne med nøtter eller frø for ekstra næring
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating