Bananmuffins med blåbær og chia

Bananmuffins med blåbær og chia

Bananmuffins med blåbær og chia er skikkelig sunne og gode muffins! De er proppfulle av næringsrike ingredienser som er bra for deg. Disse kan du like gjerne spise til frokost som til dessert, eller som mellommåltid. Eller når du rett og slett bare har lyst på noe godt.

Næringsinnhold

Både egg og bananer er næringsrike og metter godt. Egg inneholder alle næringsstoffer kroppen trenger, foruten vitamin C. Bananer inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter. Blåbær er blant de sunneste bærene vi har. De er rike på vitaminer, og velgjørende antioksidanter og flavonoider.

Chiafrø har et imponerende næringsinnhold! De er proppfulle av viktige mineraler, blant annet kalsium, magnesium, sink, fosfor og jern. Dessuten er de rike på antioksidanter, fiber, og ikke minst verdifulle omega-3 fettsyrer. Når frøene kommer i kontakt med væske, sveller de, og kan ta opp inntil 12 ganger sin egen vekt. I denne oppskriften vil du se at chiafrøene bidrar til å tykne røren. Og de gjør muffinsene ekstra saftige.

Tilberedningstips

Jeg bruker blender til kjapt og enkelt å mikse sammen eggene, bananene og de fleste ingrediensene til en jevn og fin røre, før jeg heller over i en bakebolle, og blander inn maismel og blåbær. Om du ikke har blender, pisker du eggene, og finmoser bananene så godt du kan med gaffel. Alternativt kan du prøve å bruke en vanlig kjøkkenmikser, det bør gå fint det også.

Antall muffins avhenger av hvilke former du bruker og hvor mye du fyller dem. Størrelsen på bananen har også litt å si. Formene fylles til ca 1/2 cm innunder kanten.

Jeg bruker silikonformer i «standard» størrelse, og setter dem oppi muffinsbrett. Da står de stødig mens røren helles i, samt under stekingen. Med mine muffinsformer får jeg stort sett 14 muffins med denne oppskriften. Jeg fordeler dem på to brett (hvert muffinsbrett har plass til 12 muffins), og steker i to høyder i ovnen. Da er det lurt å bruke varmluft, så varmen sirkulerer tilstrekkelig godt og alle muffinsene blir ferdigstekt på likt.

Bananmuffins med blåbær og chia

Porsjoner 14 stykk

Ingredienser

  • 4 egg str M/L
  • 2 medium bananer gjerne godt modne
  • 1 dl plantebasert melk etter ønske rismelk, mandelmelk, etc
  • 4 ss chiafrø
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss akasiehonning
  • 2 ts bakepulver
  • 1/3 ts havsalt
  • 150 gr maismel
  • 100 gr blåbær frosne eller ferske

Instruksjoner

  • Ha egg, bananer, plantebasert melk, chiafrø, olivenolje, akasiehonning, bakepulver og havsalt i en blender, og bland sammen til en jevn røre
  • Ha over i en bakebolle, bland inn maismel og blåbær til en jevn og fyldig røre
  • Fordel i muffinsformer (gjerne silikonformer oppi muffinsbrett)
  • Forvarm stekeovnen til 160 grader VARMLUFT (da kan du steke i både én og to høyder)
  • Stek muffinsene 18-20 minutter, til de er gjennomstekte og lett gyldne
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating