Glutenfrie knekkebrød med egg

Glutenfrie knekkebrød med egg

Jeg fikk denne oppskriften på glutenfrie knekkebrød med egg fra min mor, som igjen hadde fått den fra en bekjent. Hvor oppskriften opprinnelig stammer fra, vet jeg ærlig talt ikke. Jeg vet bare at de er veldig enkle å lage, og gir sprø, smakfulle og næringsrike knekkebrød. Det eneste jeg har gjort er å endre på steketemperaturen og tiden i ovnen.

Oppskriften består av ulike typer frø som er lette å få tak i på vanlige matbutikker, samt egg og litt salt. Ingrediensene blandes kjapt sammen, så får røren stå litt å godgjøre seg. Røren bres utover en stekeplate med bakepapir i et jevnt tynt lag, jeg bruker en slikkepott til dette. Det er en absolutt fordel å dele opp i porsjonsvise emner før steking (da blir knekkebrødene lette å dele fra hverandre med fine kanter, etter steking). Jeg bruker kanten på slikkepotten, og separerer emnene fra hverandre i 16 like store emner, som da altså blir størrelsen på knekkebrødene.

Knekkebrødene stekes først på 180 grader i 15 minutter for å bli lett gyldne. Deretter reduseres varmen til 100 grader, og de får stå i 45 minutter for å bli godt sprø. Så totalt skal knekkebrødene stå i ovnen i én time.

Glutenfrie knekkebrød med egg er perfekte til frokost og lunsj, med godt pålegg på. Eggene gjør dem ekstra næringsrike og mettende. De er også fine å ta med seg på tur, da de holder seg godt.

Knekkebrødene holder seg fint i en tett boks med lokk i minst en uke. Alternativt kan de også fryses ned.

Glutenfrie knekkebrød med egg

Matrett Brød & bakst, Frokost
Porsjoner 16 stykk

Ingredienser

  • 3 egg str M/L
  • 3/4 ts havsalt
  • 3 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkefrø

Instruksjoner

  • Mål opp frøene
  • Pisk eggene sammen med salt i en bakebolle. Tilsett frøene og bland godt sammen
  • La røren stå og godgjøre seg i 10 minutter
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Ha røren i en langpanne med bakepapir, bre den utover med en slikkepott til et jevnt lag, ca 1/2 cm tykt. Før steking, del/separer deigen i 16 jevnstore emner med kanten på slikkepotten (evt med en bestikk-kniv). Da er det lettere å dele dem i knekkebrød med jevne kanter etter steking
  • Stekes først i 15 minutter på 180 grader. Skru deretter stekeovnen ned til 100 grader, og la knekkebrødene stå 45 minutter til.
  • Deles i emner og avkjøles helt på rist. Oppbevares i boks med tett lokk
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating