Brekk opp sjokoladen, ha den i en metall- eller glassbolle, og smelt den over vannbad
Vannbad: Kok opp litt vann (3-4 cm vannstand) i en kasserolle som er mindre i diameter enn bollen du skal smelte sjokoladen i, slik at du kan sette bollen oppå uten at bunnen når ned til vannet (så du unngår at sjokoladen får for sterk varme og blir "brent").
Tilsett 1 dl kokoskrem i den smeltede sjokoladen, og bland godt sammen
Vask appelsinen godt utenpå, og spesielt om den ikke er økologisk!
Bruk en fin rasp, og rasp av det ytterste oransje appelsinskallet over bollen med smeltet sjokolade. Rasp av så mye appelsinskall du klarer, uten at du kommer inn på det hvite av skallet, det smaker bittert.
Bland godt sammen, og sett bollen kaldt i kjøleskapet 10-15 minutter, til sjokolademassen har blitt litt fastere, fast nok til at du klarer å forme sjokoladekuler med fingrene
Bruk en teskje og ta opp en mengde sjokolademasse, nok til at du kan forme jevnt store kuler (ca 1,5-2 cm i diameter). Forme en og en kule med fingrene. Det kan være litt klissete, men du skal klare å forme kuler som slipper fingrene noenlunde etterpå (hvis ikke må massen stå noen minutter til i kjøleskap). Legg kulene på et stykke bakepapir etter hvert som du har formet dem.
Når du er ferdig å forme kulene, kan du gå over hver av dem og rulle mellom håndflatene, for å få dem runde og jevne
Legg sjokoladetrøflene i en boks som er stor nok til å romme dem alle, gjerne en boks med lokk. Dryss over kakao, og rist varsomt rundt, så kakaoen dekker alle trøflene.
Oppbevar i kjøleskap, de er holdbare i alle fall en ukes tid