Go Back

Sjokoladetrøfler med appelsin

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 300 gram

Ingredienser

  • 200 gr mørk sjokolade 70% melkefri
  • 1 dl kokoskrem NB! Den tykke delen av kokosmelken, uten "vann"
  • 1 appelsin, skallet helst økologisk
  • 1 ss kakao gjerne råkakao, evt bakekakao

Instruksjoner

På forhånd:

  • Sett en kartong kokosmelk OPP-NED i kjøleskap dagen før. Når den så er helt avkjølt, og du åpner kartongen "rett vei", vil vannet ha samlet seg øverst, og den faste kokoskremen nederst. Da er det lett å helle ut vannet(bruk det gjerne til noe annet), så du har igjen kun kokoskremen i kartongen. Det er kun selve kokoskremen, og ikke vannet, du skal bruke i sjokoladetrøflene.

Lag sjokoladetrøfler:

  • Brekk opp sjokoladen, ha den i en metall- eller glassbolle, og smelt den over vannbad
  • Vannbad: Kok opp litt vann (3-4 cm vannstand) i en kasserolle som er mindre i diameter enn bollen du skal smelte sjokoladen i, slik at du kan sette bollen oppå uten at bunnen når ned til vannet (så du unngår at sjokoladen får for sterk varme og blir "brent").
  • Tilsett 1 dl kokoskrem i den smeltede sjokoladen, og bland godt sammen
  • Vask appelsinen godt utenpå, og spesielt om den ikke er økologisk!
  • Bruk en fin rasp, og rasp av det ytterste oransje appelsinskallet over bollen med smeltet sjokolade. Rasp av så mye appelsinskall du klarer, uten at du kommer inn på det hvite av skallet, det smaker bittert.
  • Bland godt sammen, og sett bollen kaldt i kjøleskapet 10-15 minutter, til sjokolademassen har blitt litt fastere, fast nok til at du klarer å forme sjokoladekuler med fingrene
  • Bruk en teskje og ta opp en mengde sjokolademasse, nok til at du kan forme jevnt store kuler (ca 1,5-2 cm i diameter). Forme en og en kule med fingrene. Det kan være litt klissete, men du skal klare å forme kuler som slipper fingrene noenlunde etterpå (hvis ikke må massen stå noen minutter til i kjøleskap). Legg kulene på et stykke bakepapir etter hvert som du har formet dem.
  • Når du er ferdig å forme kulene, kan du gå over hver av dem og rulle mellom håndflatene, for å få dem runde og jevne
  • Legg sjokoladetrøflene i en boks som er stor nok til å romme dem alle, gjerne en boks med lokk. Dryss over kakao, og rist varsomt rundt, så kakaoen dekker alle trøflene.
  • Oppbevar i kjøleskap, de er holdbare i alle fall en ukes tid

Hvis du vil bruke konfektform til sjokoladetrøflene:

  • Smelt sjokoladen, og tilsett kokoskrem og raspet appelsinskall som beskrevet over, bland godt sammen
  • Fyll den tempererte sjokolademassen i en konfektform av silikon (evt to former om du har og trenger), og sett kaldt i kjøleskap til sjokoladetrøflene har stivnet nok til at de enkelt kan vippes ut av formene, beregn i alle fall 30 minutter
  • Sjokoladetrøflene vendes i kakao som beskrevet over