Gå tilbake

Snickers-kuler

Matrett Digg med sjokolade, Snacks

Ingredienser

  • 150 gr peanøtter tørristede uten salt
  • 150 gr myke dadler evt steiner fjernes
  • 2 ss lønnesirup
  • 1/3 ts havsalt

Sjokoladetrekk

  • 100 gr mørk sjokolade, 70% melkefri

Instruksjoner

  • Ha peanøtter, dadler, lønnesirup og havsalt i en food processor, og kjør sammen til massen samler seg. Den kan fint ha noen små biter, men må være jevnt fordelt med dadler og nøtter, og må være "seig nok" til å henge sammen; så du kan forme kuler med hendene. Bruk gjerne slikkepott til å dra ned masse fra kantene på food processoren, om nødvendig.
  • Ha massen i en skål, bre den gjerne litt utover, og sett kaldt så den avkjøles og blir ganske fast. Dette går raskest i fryser (30-60 minutter), men bruk gjerne kjøleskap i stedet, det tar 2-3 timer.
  • Ta ut massen, forme jevnt store kuler, ca 2-3 cm i diameter, rull dem mellom hendene og legg på en plate med bakepapir
  • Smelt sjokoladen over vannbad: Brekk opp sjokoladen i biter, og ha i en bolle som tåler varme (glass, porselen etc). Sett oppå en kasserolle med 3-4 cm kokende vann, uten at bollen kommer i direkte kontakt med vannet. Rør i sjokoladen til den har smeltet, og trekk til side. Den skal ikke være altfor varm og rennende, og skal definitivt ikke koke!
  • Dypp snickers-kulene i smeltet sjokolade, bruk gjerne to skjeer til dette. Sett kulene tilbake på bakepapiret etter hvert som de er ferdigdyppet i sjokolade, for avkjøling.
  • Når alle kulene er dyppet er dyppet i sjokolade, kan du sette dem litt i kjøleskap eller fryser for avkjøling.
  • Hvis du har sjokolade igjen, kan du bruke den til å sprinkle over kulene. La sjokoladekulene være avkjølt før de sprinkles med ny, smeltet sjokolade. Om nødvendig kan du varme sjokoladen på ny, for å smelte den om den har blitt for avkjølt og tykk. Sprinkle snickers-kulene med smeltet sjokolade, til all sjokoladen er brukt opp.