Snickers-kuler

Snickers-kuler

Hvis du er glad i Snickers-sjokolade, vil du digge Snickers-kuler! Det beste er at akkurat disse faktisk også er laget med rene, næringsrike og sunne ingredienser, så de kan nytes med god samvittighet. De er melkefrie, veganske, og er ikke tilsatt sukker utover det som finnes i sjokoladen.

Snickers-kuler har få ingredienser, og er ganske enkle å lage. Du kjører først fyllet sammen til en formbar masse i food processor, og kjøler den ned så den er enkel å forme til passe store kuler. Så vendes de i smeltet mørk sjokolade.

Bruk mørk, melkefri sjokolade som har 70% kakao eller mer. Jo høyere kakaoinnhold, jo sunnere. Faktisk så har jeg brukt 85% sjokolade til mine snickers-kuler. Den kjøper jeg på Coop-butikker (merke Änglamark, de har både 70% og 85% sjokolade i melkefri utgave).

Når du dypper kulene i smeltet sjokolade, vil du typisk ha litt til overs. Resten av sjokoladen kan du bruke opp ved å sprinkle resten over sjokoladekulene, etter at de har fått avkjølt seg og sjokoladetrekket har stivnet. Sett dem litt i kjøleskap eller fryser, så går avkjølingen raskere. Smelt sjokoladen på ny, dersom den har blitt for tykk og ikke flyter så godt.

Snickers-kuler er fine som sunnere snacks. De er også supre som gave til noen som «har alt», eller som vertinnegave om du skal på middagsbesøk. Jeg lagde faktisk disse som julegave i år. Oppskriften ble laget litt på øyemål, men jeg skrev ned oppskriften med mengder. Den «satt» på første forsøk, og slo veldig godt an hos mottakerne, med krav om at den måtte ut på bloggen snarest 🙂

Oppbevar snickers-kuler i kjøleskap, de holder fint noen dager. Eventuelt kan de fryses ned for lenger holdbarhet.

Snickers-kuler

Matrett Digg med sjokolade, Snacks

Ingredienser

 • 150 gr peanøtter tørristede uten salt
 • 150 gr myke dadler evt steiner fjernes
 • 2 ss lønnesirup
 • 1/3 ts havsalt

Sjokoladetrekk

 • 100 gr mørk sjokolade, 70% melkefri

Instruksjoner

 • Ha peanøtter, dadler, lønnesirup og havsalt i en food processor, og kjør sammen til massen samler seg. Den kan fint ha noen små biter, men må være jevnt fordelt med dadler og nøtter, og må være "seig nok" til å henge sammen; så du kan forme kuler med hendene. Bruk gjerne slikkepott til å dra ned masse fra kantene på food processoren, om nødvendig.
 • Ha massen i en skål, bre den gjerne litt utover, og sett kaldt så den avkjøles og blir ganske fast. Dette går raskest i fryser (30-60 minutter), men bruk gjerne kjøleskap i stedet, det tar 2-3 timer.
 • Ta ut massen, forme jevnt store kuler, ca 2-3 cm i diameter, rull dem mellom hendene og legg på en plate med bakepapir
 • Smelt sjokoladen over vannbad: Brekk opp sjokoladen i biter, og ha i en bolle som tåler varme (glass, porselen etc). Sett oppå en kasserolle med 3-4 cm kokende vann, uten at bollen kommer i direkte kontakt med vannet. Rør i sjokoladen til den har smeltet, og trekk til side. Den skal ikke være altfor varm og rennende, og skal definitivt ikke koke!
 • Dypp snickers-kulene i smeltet sjokolade, bruk gjerne to skjeer til dette. Sett kulene tilbake på bakepapiret etter hvert som de er ferdigdyppet i sjokolade, for avkjøling.
 • Når alle kulene er dyppet er dyppet i sjokolade, kan du sette dem litt i kjøleskap eller fryser for avkjøling.
 • Hvis du har sjokolade igjen, kan du bruke den til å sprinkle over kulene. La sjokoladekulene være avkjølt før de sprinkles med ny, smeltet sjokolade. Om nødvendig kan du varme sjokoladen på ny, for å smelte den om den har blitt for avkjølt og tykk. Sprinkle snickers-kulene med smeltet sjokolade, til all sjokoladen er brukt opp.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating