Hjemmelaget gelegodteri

Hjemmelaget gelegodteri

Hjemmelaget gelegodteri er så utrolig enkelt å lage! Denne oppskriften har kun tre ingredienser, og gir deg skikkelig sunt og snopete godteri basert på fruktjuice og gelatin. Ungene i huset elsker disse, og de forsvinner før jeg får sukk for meg. Så det har blitt stadig nye runder med gelégodteri for mor 🙂

Jeg tilsetter litt akasiehonning i oppskriften for ekstra sødme, siden det tross alt er godteri… Men her kan du justere akkurat som du vil. Om du ønsker å minimere søtsaker også i form av honning, kan du kutte mengden, evt utelate honningen helt. Jeg bruker akasiehonning fordi den er så mild og nøytral på smak. Da forstyrrer den ikke den fine smaken av juicen.

Og apropos juice – du kan bruke akkurat den du vil. Eple, appelsin, tropisk, ananas, bær- og mixjuicer i utallige varianter, … Varier gjerne med ulike smaker, og finn din favoritt. På bildet har jeg brukt eplejuice.

Gelatinplatene bløtlegges først i kaldt vann noen minutter, før de tilsettes i fruktjuice under lett oppvarming. Da vil gelatinen smelte og blande seg helt med juicen. Det skal ikke så mye temperatur til, kanskje 40-50 grader. Den trenger langt i fra å koke!

Og om du skulle trenge ekstra argumenter for å lage disse: Gelatin er rik på proteiner (kollagen), med helsefremmende aminosyrer som er bra for leddene, hjernen og huden din.

Jeg bruker en brødform av normal størrelse, kledd med bakepapir. Da fyller du enkelt gelatinjuicen oppi, og setter til avkjøling i kjøleskap minimum etpar timer. Deretter deles gelégodteriet opp i passe store biter. Enkelt og genialt.

Hjemmelaget gelégodteri kan du nyte med god samvittighet. Så finn frem favorittjuicen din, og lag en batch du også!

Hjemmelaget gelegodteri

Ingredienser

  • 10 plater gelatin
  • 2 dl fruktjuice
  • 4 ss akasiehonning

Instruksjoner

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca fem minutter
  • Kle en brødform ("normal" størrelse) med bakepapir, la papiret være så "flatt og glatt" oppi formen som mulig
  • Ha halvparten av fruktjuicen i en liten kasserolle, tilsett akasiehonning og bløtlagte gelatinplater. Varm opp på moderat varme og rør om til gelatinen smelter og løser seg helt opp (rundt ca 40-50 grader)
  • Tilsett resten av juicen, og bland sammen
  • Hell i gelatinblandingen i formen, og sett i kjøleskapet for fullstendig avkjøling i minimum to timer
  • Når geléen er helt stiv, tas bakepapiret med geléen ut og legges på et skjærebrett (evt et annet flatt underlag). Geléen vil være ca 1 cm tykk. Bruk kniv (går helt fint med bestikkniv) til å dele geléen i passe store "godteribiter". Jeg deler den først i fire på langs, deretter i ca 1 cm "remser" på tvers. Nå kan du dele gelégodteriet fra hverandre, og nyte i vei
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating