Stekeovnen forvarmes til 180 grader varmluft
Søtpotetene skrelles, og kuttes i tynne staver, ca 6-8 mm tykke
Finn frem to stekebrett og legg på bakepapir, fordel søtpotetstavene noenlunde likt på brettene
Dryss et tynt lag maisenna over søtpotetstavene, ca 1/2 ss pr brett. TIPS: Ha maisennaen i en sikt og dryss over, da er det lettere å få et tynt lag. Bland godt sammen med hendene, og gni maisenna som er synlig utover søtpotetstavene, så det er jevnt fordelt.
Sprinkle olivenolje over, ca 2 ss på hvert brett, og bland sammen
Dryss over salt
Stekes i to høyder, først i ca 30 minutter, til de er fint gyldne på undersiden
Ta ut ett brett av gangen, og vend om på søtpotet-chipsene, bruk stekespade eller stekepinsett, evt begge deler
Stek videre i 15-25 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Plukk gjerne ut søtpotetchipsene etter hvert som de blir ferdige, så de ikke blir for mye svidd
Du vil kanskje oppleve at det er noen igjen til slutt som fortsatt er myke, når de fleste andre er ferdige. De siste "etternølerne" kan gjerne få fem minutter ekstra i ovnen...