Gå tilbake

Søtpotetchips

Matrett Snacks, Tilbehør
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 8-900 gr søtpotet
  • 1 ss maisenna
  • Ca 4 ss extra virgin olivenolje
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Stekeovnen forvarmes til 180 grader varmluft
  • Søtpotetene skrelles, og kuttes i tynne staver, ca 6-8 mm tykke
  • Finn frem to stekebrett og legg på bakepapir, fordel søtpotetstavene noenlunde likt på brettene
  • Dryss et tynt lag maisenna over søtpotetstavene, ca 1/2 ss pr brett. TIPS: Ha maisennaen i en sikt og dryss over, da er det lettere å få et tynt lag. Bland godt sammen med hendene, og gni maisenna som er synlig utover søtpotetstavene, så det er jevnt fordelt.
  • Sprinkle olivenolje over, ca 2 ss på hvert brett, og bland sammen
  • Dryss over salt
  • Stekes i to høyder, først i ca 30 minutter, til de er fint gyldne på undersiden
  • Ta ut ett brett av gangen, og vend om på søtpotet-chipsene, bruk stekespade eller stekepinsett, evt begge deler
  • Stek videre i 15-25 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Plukk gjerne ut søtpotetchipsene etter hvert som de blir ferdige, så de ikke blir for mye svidd
  • Du vil kanskje oppleve at det er noen igjen til slutt som fortsatt er myke, når de fleste andre er ferdige. De siste "etternølerne" kan gjerne få fem minutter ekstra i ovnen...