Ta ut kjøttet så det kan tempereres, ca 30 minutter før tilberedning. Dryss på salt, pepper, rosmarin og timian på begge sider av kjøttet.
Forvarm stekeovnen til 200 grader
Kutt poteter i båter. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over salt og pepper etter ønske. Ovnsbakes i 45-50 minutter, eller til de er godt gyldne og gjennomstekte
Skrell og grovhakk hvitløken
Stek hvitløken i rikelig med extra virgin olivenolje i en stekepanne på medium varme, noen få minutter til den så vidt er lett gylden, rør av og til. NB! Hvitløk brennes fort, så pass på varmen!
Ta ut hvitløken over i en skål, la oljen ligge igjen i pannen til steking av kjøttet (det går fint om litt av hvitløken også ligger igjen)
Legg i kjøttstykket i stekepannen med olje, stek på middels god varme til kjøttsaften pipler (på den tykkeste delen av kjøttet). Snu, og stek på andre siden til kjøttsaften pipler. Da vil kjernen være rosa. Tilpass varmen underveis, så kjøttet blir passe brunet og ikke brent.
Legg kjøttet på et skjærebrett, la det hvile noen minutter før oppskjæring. Det skjæres da i ca 1 cm tykke skiver.
Tilsett stekesjyen i skålen med hvitløk, bland sammen, bruk denne som saus på kjøttet ved servering
Kutt opp tomater, og grovhakk ruccola
Server kjøttet med ovnsbakte poteter, ruccola, tomater, og sprinkle litt sitronsaft over, og eventuelt andre grønnsaker etter ønske