Gå tilbake

Tagliata - italiensk biffsalat

Matrett Kjøtt & kylling, Salater
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 7-800 gr entrecote uten bein evt ytrefilet eller indrefilet
  • 1 kg poteter
  • 6-8 fedd hvitløk
  • 2-3 ts tørket rosmarin
  • 2-3 ts tørket timian
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • havsalt
  • pepper
  • En god håndfull gode tomater
  • ca 50 gr ruccola
  • sitron, saften

Ekstra tilbehør etter ønske (valgfritt)

  • grønn salat
  • brokkoli dampet
  • grønne asperges dampede

Instruksjoner

  • Ta ut kjøttet så det kan tempereres, ca 30 minutter før tilberedning. Dryss på salt, pepper, rosmarin og timian på begge sider av kjøttet.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Kutt poteter i båter. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over salt og pepper etter ønske. Ovnsbakes i 45-50 minutter, eller til de er godt gyldne og gjennomstekte
  • Skrell og grovhakk hvitløken
  • Stek hvitløken i rikelig med extra virgin olivenolje i en stekepanne på medium varme, noen få minutter til den så vidt er lett gylden, rør av og til. NB! Hvitløk brennes fort, så pass på varmen!
  • Ta ut hvitløken over i en skål, la oljen ligge igjen i pannen til steking av kjøttet (det går fint om litt av hvitløken også ligger igjen)
  • Legg i kjøttstykket i stekepannen med olje, stek på middels god varme til kjøttsaften pipler (på den tykkeste delen av kjøttet). Snu, og stek på andre siden til kjøttsaften pipler. Da vil kjernen være rosa. Tilpass varmen underveis, så kjøttet blir passe brunet og ikke brent.
  • Legg kjøttet på et skjærebrett, la det hvile noen minutter før oppskjæring. Det skjæres da i ca 1 cm tykke skiver.
  • Tilsett stekesjyen i skålen med hvitløk, bland sammen, bruk denne som saus på kjøttet ved servering
  • Kutt opp tomater, og grovhakk ruccola
  • Server kjøttet med ovnsbakte poteter, ruccola, tomater, og sprinkle litt sitronsaft over, og eventuelt andre grønnsaker etter ønske