Gå tilbake

Texmex kyllingsalat

Matrett Kjøtt & kylling, Salater
Nasjonalitet Meksikansk

Ingredienser

Kyllingen

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 4-5 plommetomater avhengig av størrelse
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 2 ts texmex krydder gjerne hjemmelaget, smakes til
  • 1 ts himalayasalt evt havsalt, smakes til

Salaten

  • grønn salat etter ønske
  • 1/3 agurk
  • 1 liten boks hermetisk ananas
  • 1 håndfull cherrytomater

Ved servering

  • tortillachips valgfritt
  • 1 lime valgfritt
  • frisk koriander valgfritt

Instruksjoner

Kyllingen

  • Løk kuttes i terninger. Hvitløk grovhakkes.
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig gryte (evt wok) på middels god varme. Ha i løken og hvitløken, og stek noen minutter til løken er blank. Rør av og til etter behov.
  • Plommetomater kuttes i terninger, og tilsettes, bland sammen
  • Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett når løken er blank. Tilsett texmex-krydder og salt. Vend av og til, og stek til kyllingen er gjennomstekt.
  • Sett til side så lenge

Salaten

  • Den grønne salaten vaskes og grovhakkes, eventuelt kan den rives med fingrene
  • Agurk kuttes i fire på langs og deretter i passe tykke skiver på tvers
  • Cherrytomater deles i to eller fire avhengig av størrelse
  • Enten kan alle ingredienser i salaten blandes sammen, eller has i hver sine skåler så alle kan forsyne seg med det de vil ha.

Ved servering

  • Jeg legger gjerne den grønne salaten på tallerken, har på kyllingen, og deretter topper med agurk, cherrytomater og ananas. Eller; ha den blandede salaten på tallerken og topp med kyllingen.
  • Valgfritt: Skvis limesaft over kyllingen, om ønskelig. Toppes gjerne med frisk koriander. Tortillachips serveres eventuelt ved siden av.