Texmex kyllingsalat

Texmex kyllingsalat

Texmex kyllingsalat er en herlig og enkel vri på fredagstacoen, og den er lett nok til å passe til varme sommerdager.

Utgangspunktet her er at det er salaten og grønnsakene som skal spille hovedrollen. Kjøttdeigen som vanligvis brukes til taco eller nachos er byttet ut til fordel for kylling. Resultatet er en skikkelig sunn og næringsrik middag, som like fullt har med seg alle de gode «texmex»-smakene. Denne salaten kan du spise en hvilken som helst dag i uken, med god samvittighet.

Jeg liker å lage texmex-krydder (tacokrydder) selv. Da har jeg kontroll på ingrediensene, ikke minst saltmengden. Ferdigkjøpt tacokrydder inneholder stort sett mye salt, det vil du se ut fra ingrediensoversikten. Og du kan styre hvor sterk du ønsker at krydderblandingen skal være. Følg linken over for oppskrift.

Server texmex kyllingsalat med tortillachips til, om du ønsker. De pleier å være laget av maismel, men sjekk gjerne for sikkerhets skyld på pakken. Siden de er stekt i raffinert olje, kan det være lurt å begrense mengden. Retten smaker ekstra godt med skvist limesaft over. Og et dryss frisk koriander er også perfekt topping, om du er glad i det.

Texmex kyllingsalat

Matrett Kjøtt & kylling, Salater
Nasjonalitet Meksikansk

Ingredienser

Kyllingen

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 4-5 plommetomater avhengig av størrelse
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 2 ts texmex krydder gjerne hjemmelaget, smakes til
  • 1 ts himalayasalt evt havsalt, smakes til

Salaten

  • grønn salat etter ønske
  • 1/3 agurk
  • 1 liten boks hermetisk ananas
  • 1 håndfull cherrytomater

Ved servering

  • tortillachips valgfritt
  • 1 lime valgfritt
  • frisk koriander valgfritt

Instruksjoner

Kyllingen

  • Løk kuttes i terninger. Hvitløk grovhakkes.
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig gryte (evt wok) på middels god varme. Ha i løken og hvitløken, og stek noen minutter til løken er blank. Rør av og til etter behov.
  • Plommetomater kuttes i terninger, og tilsettes, bland sammen
  • Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett når løken er blank. Tilsett texmex-krydder og salt. Vend av og til, og stek til kyllingen er gjennomstekt.
  • Sett til side så lenge

Salaten

  • Den grønne salaten vaskes og grovhakkes, eventuelt kan den rives med fingrene
  • Agurk kuttes i fire på langs og deretter i passe tykke skiver på tvers
  • Cherrytomater deles i to eller fire avhengig av størrelse
  • Enten kan alle ingredienser i salaten blandes sammen, eller has i hver sine skåler så alle kan forsyne seg med det de vil ha.

Ved servering

  • Jeg legger gjerne den grønne salaten på tallerken, har på kyllingen, og deretter topper med agurk, cherrytomater og ananas. Eller; ha den blandede salaten på tallerken og topp med kyllingen.
  • Valgfritt: Skvis limesaft over kyllingen, om ønskelig. Toppes gjerne med frisk koriander. Tortillachips serveres eventuelt ved siden av.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating