Hjemmelaget tacokrydder (texmex-krydder)
Tacokrydder som vi kjøper i butikkene inneholder mye salt. I flere år har jeg derfor laget min egen hjemmelagde variant. Hjemmelaget tacokrydder er verdens enkleste sak å fikse selv! Så lenge du vet hvilke krydder du skal bruke, er det bare å blande dem sammen.
Hjemmelaget tacokrydder blir mer konsentrert i smaken, siden det ikke er «spedd» ut med salt og andre fyllstoffer. Og dermed bruker du mindre av det. Smaken blir virkelig bra og autentisk, akkurat slik ekte tacokrydder skal være. Krydderet er perfekt til å krydre taco, nachos, fajitas og annen meksikansk mat. Til 500 gr kjøtt (karbonadedeig, kjøttdeig, kylling etc) bruker du gjerne 3-4 ts texmex-krydder, smak deg gjerne frem selv.
Vær obs på at noen typer chilipulver kan være ekstra sterke. Særlig gjelder dette chilipulver som du kjøper på asiatiske butikker. Der har de ofte et utvalg av forskjellige typer chilipulver. Så sjekk eventuelt på pakningen. Jeg gjorde den tabben selv en gang – kjøpte chilipulver som viste seg å være «extra hot»… Det var så sterkt at vi ikke klarte å bruke bittelitt en gang, uten at det ble altfor mye! Enden på visa var at jeg måtte gi bort krydderet til min chili-spicy-elskende svoger. Men han ble i det minste fornøyd!
Tips
Lag gjerne dobbelt porsjon hjemmelaget tacokrydder når du først er i gang, særlig om det lages ofte meksikansk mat hjemme hos deg.
Kryddermiksen oppbevares med tett lokk, helst på mørkt sted (krydder forringes når det utsettes for mye lys). Hvis du ikke bruker opp krydderet i løpet av noen få måneder, kan det oppbevares i fryser.
Hjemmelaget tacokrydder (texmex-krydder)
Ingredienser
- 4 ss chilipulver 20 gr
- 2 ss spisskummen 10 gr
- 2 ts salt 10 gr
- 2 ts hvitløkspulver 5 gr
- 2 ts malt paprika 4 gr
- 2 ts malt koriander 3 gr
- 2 ts oregano
- 1 ts løkpulver 2 gr
- 1 ts svart pepper
Instruksjoner
- Finn frem krydderne og en passende beholder/glass (med tett lokk)
- Mål opp krydderne og ha dem i beholderen, bland godt sammen
- Smak eventuelt om du trenger å justere styrken med litt ekstra chilipulver eller svart pepper
1 thought on “Hjemmelaget tacokrydder (texmex-krydder)”