Go Back

Wok med reker og grønn curry

Matrett Fisk & sjømat, Gryteretter & wok
Nasjonalitet Asiatisk, Thai
Forberedelse 30 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg reker med skall ferske eller fryste
  • 200 gr risnudler evt andre nudler etter ønske
  • ca 2 liter vann
  • 1 stor løk
  • 1/2 brokkoli
  • 2-3 gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • ca 3 ss thai fiskesaus
  • 2-3 ts grønn currypasta
  • 1/2 lime

Instruksjoner

  • Fryste reker tines på avispapir. Skrell rekene, og sett i kjøleskap så lenge.
  • Kok opp vann, trekk til side, og legg i risnudlene. La dem trekke i ca 10 minutter, til de er "gjennomkokte". Hvis du bruker andre typer nudler, tilbereder du dem etter anvisning på pakken.
  • Løk kuttes i båter. Brokkoli kuttes i forholdsvis små buketter. Gulrøtter kuttes i skiver på skrå. Hvitløk grovhakkes.
  • Ha kokosolje i en romslig wok eller gryte på god varme. Ha i løk, brokkoli, gulrøtter og hvitløk, og wok dem 3-4 minutter, til løken er lett blank. Vend ofte så grønnsakene ikke svis.
  • Tilsett kokosmelk, og smak til med thai fiskesaus og grønn currypasta. La det koke 2-3 minutter, vend av og til.
  • Sjekk at risnudlene er ferdige - hvis ikke kan du gi dem et raskt oppkok . Hell av vannet fra risnudlene, og vend dem inn i woken. Trekk til side, skvis over saften av lime, og bland sammen.
  • Tilsett rekene rett før servering. De må ikke koke, da blir de seige.