Wok med reker og grønn curry

Wok med reker og grønn curry

Wok med reker og grønn curry er en smakfull og enkel middag. Perfekt når du har lyst på sjømat i kombinasjon med asiatiske smaker.

Det som tar lengst tid med denne oppskriften, er rett og slett å skrelle rekene. Og dersom du bruker frosne reker, må de så klart tines først. Ellers er dette en kjapp middag som virkelig smaker godt i all sin enkelhet. Grønn currypasta gir en god smak til denne woken. Merk at det kan være forskjell i styrke (chili) mellom ulike merker currypasta. Så smak deg frem. Thai fiskesaus bidrar både til å salte retten, og til å gi ekstra smak.

Risnudler er glutenfrie, og finnes i mange varianter. Alternativt kan du bruke mungbønnenudler, som også er glutenfrie. Bare følg fremgangsmåten på pakken. Jeg kjøper stort sett nudler på asiatiske matbutikker, mungbønnenudler finner du også der. Der har de både godt utvalg og prisene er gunstige.

Wok med reker og grønn curry passer like godt når du får gjester, som til hverdagsmiddag.

Gode råd:

Tilsett de kokte nudlene helt på slutten av koketiden, når woken forøvrig er ferdig. Ellers kan nudlene bli for bløte (omtrent som overkokt pasta). De skal fortsatt ha litt «hold» uten å føles ukokte eller harde inni.

Rekene skal heller ikke koke, da kan de fort bli seige. Tilsett derfor rekene rett før servering.

Bruk en wokpanne om du har. Ellers funker det fint med en romslig tykkbunnet gryte.

Wok med reker og grønn curry

Matrett Fisk & sjømat, Gryteretter & wok
Nasjonalitet Asiatisk, Thai
Forberedelse 30 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg reker med skall ferske eller fryste
  • 200 gr risnudler evt andre nudler etter ønske
  • ca 2 liter vann
  • 1 stor løk
  • 1/2 brokkoli
  • 2-3 gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • ca 3 ss thai fiskesaus
  • 2-3 ts grønn currypasta
  • 1/2 lime

Instruksjoner

  • Fryste reker tines på avispapir. Skrell rekene, og sett i kjøleskap så lenge.
  • Kok opp vann, trekk til side, og legg i risnudlene. La dem trekke i ca 10 minutter, til de er "gjennomkokte". Hvis du bruker andre typer nudler, tilbereder du dem etter anvisning på pakken.
  • Løk kuttes i båter. Brokkoli kuttes i forholdsvis små buketter. Gulrøtter kuttes i skiver på skrå. Hvitløk grovhakkes.
  • Ha kokosolje i en romslig wok eller gryte på god varme. Ha i løk, brokkoli, gulrøtter og hvitløk, og wok dem 3-4 minutter, til løken er lett blank. Vend ofte så grønnsakene ikke svis.
  • Tilsett kokosmelk, og smak til med thai fiskesaus og grønn currypasta. La det koke 2-3 minutter, vend av og til.
  • Sjekk at risnudlene er ferdige - hvis ikke kan du gi dem et raskt oppkok . Hell av vannet fra risnudlene, og vend dem inn i woken. Trekk til side, skvis over saften av lime, og bland sammen.
  • Tilsett rekene rett før servering. De må ikke koke, da blir de seige.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating