Pause eller avslutning?

Pause eller avslutning?

Kjære alle gamle og nye lesere ♥

Jeg har skrevet denne matbloggen i mer enn syv år nå, siden våren 2018. Det har resultert i mer enn 300 oppskrifter, helt uten gluten/hvete/havre/rug/bygg og melkeprodukter, basert på næringsrike råvarer og ingredienser. Oppskriftene har speilet det kostholdet jeg selv har fulgt for å holde meg frisk og fri fra alvorlig autoimmun sykdom.

I starten var denne bloggen en viktig motivasjonsfaktor for min egen del. Gjennom å gi inspirasjon til smakfulle, næringsrike og lav-inflammatoriske matoppskrifter til andre som kunne trenge det samme, fant jeg motivasjon til å opprettholde et strengt kosthold for meg selv også. Jeg har skapt og moderert massevis av oppskrifter som har resultert i en matmessig mye enklere hverdag enn jeg ellers ville hatt, hvor jeg har funnet nye og kreative måter å lage mat på. Så i alle fall på hjemmebane har jeg i grunnen ikke savnet noen ting.

Bloggen har vært en hobby

Bloggingen har vært en ren hobby som jeg har brukt mye tid, krefter og penger på. Det tar tid å tenke ut nye oppskrifter, prøve og feile, justere ingredienser og mengder. Det skal smake godt, maten skal ha god konsistens og tekstur (særlig glutenfri bakst kan være utfordrende), og den skal være relativt enkel å lage. Det tar tid å skrive selve bloggteksten, og den bør være godt formulert for å inspirere og «nå inn» hos andre. Gode bilder skal tas, bra kamera er et must. Det koster å ha web-hotell og domene… Samtidig har jeg opplevd at det renner inn stadig mer spam-kommentarer hver eneste dag, og de blir mer og mer sofistikerte. De må gjennomgås og slettes, og er til stor ergrelse, for å være helt ærlig…

Jeg har hatt tanker underveis om å kommersialisere bloggen, men har ikke villet gå på akkord med egne premisser og verdier. Det ville ha fordret både større innsats av meg selv, og at jeg nådde ut til langt flere enn det jeg har gjort. Selv om konkurransen blant norske matbloggere er høy, så er dette en nisjeblogg som kanskje hadde fortjent å nå litt lenger ut(?) Men så har den gjerne «druknet» litt i blogg-vrimmelen likevel…

Stagnasjon…

De siste par årene har jeg sett at trafikken på bloggen har stagnert. Interessen og engasjementet rundt innleggene har vært minimal, både på bloggen og i sosiale medier. Selv om det i og for seg ikke betyr så mye hvorvidt man får «likes» eller tilbakemeldinger, så betyr det mye for motivasjonen til å fortsette arbeidet med den. Særlig når man ikke tjener en eneste krone på å legge ned så mye innsats som man faktisk gjør. Når det er sagt, så har alle de fine tilbakemeldingene som jeg tross alt har fått, betydd enormt mye! Hver eneste kommentar har gitt meg ny giv. Så hjertelig takk til hver og en av dere som dette gjelder ♥

Veien videre

Men, nå jeg har kommet til et veiskille. Skal jeg bare ha en pause, eller skal jeg avslutte hele bloggen? Akkurat nå ser jeg dessverre ingen grunn til å fortsette. Jeg ønsker ikke å bruke så mye tid og krefter som det krever å opprettholde og videreføre bloggen. Jeg har rett og slett ikke motivasjonen til det. Så kanskje er dette de siste ordene jeg skriver på denne bloggen & nettsiden her.

Samtidig har jeg lagt ned utallige timer i arbeidet med denne bloggen, og jeg vil definitivt ikke miste noen av oppskriftene! Jeg har derfor valgt å flytte alle oppskrifter og bevaringsverdige innlegg over på en gratis bloggplattform. Så den dagen jeg eventuelt ikke fornyer web-hotell og domene, så forsvinner ikke innholdet fullstendig fra eteren «over natten»…

Du finner «back-up» av oppskriftene på https://dengodematreisen.blogspot.com (der blir de liggende så lenge Google vil 🙂 ) NB! Back-up bloggen er enklest å lese på pc

Så får vi se hva veien videre bringer! Kanskje velger jeg å poste nye innlegg og oppskrifter på den andre blogg-plattformen, dersom motivasjonen kommer til meg igjen. Kanskje kommer det noe mer her, men akkurat nå tviler jeg på det. Alt har sin tid, og nå har jeg behov for å bruke energien min på andre ting.

Til info så vil denne nettsiden holde frem sånn cirka frem til starten av april 2026. Etter det forsvinner den om jeg ikke velger å fornye domenet.

Til deg som har fulgt meg og har hatt glede av oppskriftene, så vil jeg si tusen takk for følget ♥ Jeg har gjort alt dette for deg, vel så mye som for meg selv ♥♥♥

@@@@@@@@@@@@

Del innlegget med andre


4 thoughts on “Pause eller avslutning?”

  • Jeg har brukt oppskriftene dine mye. De har vært til stor hjelp for meg på min vei til et bedre liv. Tusen ❤️lig takk
    Og jeg skjønner veldig godt at det er en tid for alt. Men er det mulig å kjøpe oppskriftene ? Vil du ha et vederlag om jeg skriver de ut ?
    Alt godt fra Gerdd

    • Tusen takk for fin tilbakemelding, Gerd! Ingenting varmer mer enn å vite at jeg har hjulpet noen på veien <3 Det er bare å skrive ut oppskriftene om du ønsker det, vederlagsfritt, så lenge de ikke videredistribueres. Bloggen vil være aktiv frem til 08.04.2026. Og så har jeg som nevnt kopiert oppskriftene over på en annen gratis bloggplattform, https://dengodematreisen.blogspot.com, og der blir de liggende i overskuelig fremtid (så lenge Google vil 🙂 ) Den er kanskje ikke like funksjonell og «proff», men den funker!! Ønsker deg også alt godt, og takk igjen for varmende ord! Beste hilsen Mona

  • Jeg er ingen kokk, men har sett innom fra tid til annen.
    Du gir så mye når du engasjerer deg . Det er viktig å slippe gasspedalen av og til.

    • Takk for fin kommentar, Alf K! Ja, du kjenner meg og du har jo rett… Nå er det tid for å omprioritere, og bruke tiden og energien på det som først og fremst gagner meg selv og gir påfyll. Det er jo en viktig oppfordring til oss alle <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *