Tilbehør – syltet rødløk
Syltet rødløk er veldig enkelt å lage, og er deilig tilbehør til mye. Det smaker godt til både kjøtt og fisk, og er perfekt til grillmaten. Eller, bruk som topping på gode pølser eller på tacoen.
Det fine med syltet rødløk er at den fortsatt er rå og med sprø og god konsistens, men syren i eplecidereddiken tar bort den skarpe smaken av rå løk, og gjør den mild og fin. Sødmen og aromaen fra akasiehonning gir god balanse mot syren. Alternativt kan du bruke en mild lønnesirup eller rårørsukker til søtning.
Syltet rødløk kan holde seg flere uker på rent glass med tett lokk i kjøleskap.
Syltet rødløk
Porsjoner 1 glass
Ingredienser
- 1/2 dl vann kaldt
- 1 medium rødløk
- 1/2 dl eplecidereddik
- 1 ss akasiehonning evt mild lønnesirup eller rårørsukker
- 1/2 ts havsalt
Instruksjoner
- Kok opp vann
- Rødløk skrelles og deles i to på langs, og kuttes i tynne skiver (2-3 millimeter tynne). Ha rødløken på et rent norgesglass eller syltetøyglass.
- Tilsett eplecidereddik, akasiehonning (evt lønnesirup/rårørsukker) og havsalt i det kokende vannet. Rør til alt har løst seg opp.
- Hell laken over rødløken, og sørg for at den er helt dekket. Trykk ned rødløken med en skje om nødvendig.
- La rødløken godgjøre seg helst en dag eller to i kjøleskap, før den er klar til servering
- Oppbevares med tett lokk i kjøleskap.