Indisk curry med kylling
Syvåringen sa: «Kan vi ikke ha denne middagen i morgen også, og i overimorgen, og dagen etter det, og dagen etter dét igjen?» Indisk curry med kylling falt visst i god smak!
Indisk curry er deilig mat som både smaker godt og gjør godt. I denne oppskriften har jeg brukt kyllingklubber. Men du kan veldig gjerne bruke kyllingfilet i stedet, da blir middagen blir raskere ferdig.
Jeg tilsetter mandelmel i sausen, et tips jeg snappet opp fra en indisk kokk i et matprogram på tv. Det gir en egen, genuin og fyldig smak til retten.
Hvis du ikke tåler gluten/hvetemel, så ta gjerne en ekstra sjekk av innholdsfortegnelsen på currypastaen for sikkerhets skyld. Den jeg bruker inneholder ikke hvete (merke Patak’s), men man vet jo aldri hva ulike typer curryer kan inneholde.
Indisk curry med kylling
Ingredienser
- extra virgin kokosolje til steking
- 8-900 gr kyllingklubber evt 6-700 gr kyllingfilet
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 5 dl kremet kokosmelk 2x2,5 dl kartong
- 2 ss paprikapulver
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt fennikel
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 1/2 bukett brokkoli
- himalayasalt
- 1-3 ts indisk currypasta smakes til
- 3 ss mandelmel
- 1-2 håndfuller frisk koriander
Instruksjoner
- Ha kokosolje i en romslig gryte på middels god varme, jeg bruker gjerne wok eller emaljert støpejernsgryte. Legg i kyllingklubbene, og la dem få brune seg lett noen minutter, vend av og til. Hvis du bruker kyllingfilet, kuttes den i tynne skiver eller strimler, og stekes lett.
- Kutt løk i ca 1 cm tynne båter, tilsett i gryten. Grovhakk hvitløk, og tilsett. La steke videre etpar minutter.
- Tilsett kremet kokosmelk, paprikapulver, gurkemeie, malt ingefær, malt fennikel, malt koriander og spisskummen. Bland sammen, legg på lokk, juster eventuelt varmen etter behov så det koker moderat. Vend av og til. La det småkoke til kyllingklubbene virker gjennomkokte inn til beinet.
- Del brokkoli i mindre buketter, og bruk stilken også, bare skjær vekk den nederste enden og det som virker trevlete på stilken, og kutt resten i terninger. Tilsett og la det småkoke 8-10 minutter til, til brokkolien virker passe mør uten å være overkokt.
- Smak til med himalayasalt til sausen er passe salt, og med indisk currypasta til den er passe sterk. Bland inn mandelmel, og tilsett frisk koriander rett før servering.
- Server curryen med basmatiris til