Kylling i kremet sitronsaus
Kylling i kremet sitronsaus er en skikkelig deilig middagsrett, som passer like godt å servere til en helgemiddag som til hverdags. Den er like smakfull som den er enkel å lage.
Sausen er helt melkefri, basert på kokosmelk og kyllingbuljong, og smaksatt med italienske urter og sitron. Kokosmelken bidrar med kremet fylde, mens selve smaken knapt merkes. Øvrige smakstilsetninger bidrar nemlig til å kamuflere kokossmaken.
Spinat tilsettes helt på slutten av kokingen, ettersom den ikke blir så god om den koker for mye. Om du bruker fersk eller frossen spinat, er helt opp til deg. Frossen spinat fungerer fint ettersom den uansett skal blandes i sausen. Fersk spinat vil nok holde «spensten» bedre, og anbefales til helgevarianten.
I utgangspunktet var jeg inspirert av oppskriften på Torsk i kremet hvitvinssaus. Men denne kyllingretten har altså fått et tydelig italiensk preg, med urter, sitron og rikelig med extra virgin olivenolje. Ergo passer den veldig godt servert med pasta til (glutenfri), alternativt med ris som på bildet.
Kylling i kremet sitronsaus
Ingredienser
- 2-300 gr brokkoli
- 2-300 gr gulrot
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- extra virgin olivenolje
- 600 gr kylling lårfilet beinfri
- 2,5 dl kokosmelk kartong
- 2,5 dl vann
- 1 terning kyllingbuljong
- 1 ss maisenna
- 2 ts italienske urter / krydder
- 1/2 sitron saften, smakes til
- havsalt evt himalayasalt, smakes til
- pepper smakes til
- 100 gr spinat gjerne frossen
Instruksjoner
- Brokkoli deles i mellomstore buketter, ca 3-5 cm i diameter. Gulrot skrelles og kuttes i skiver. Løk skrelles og hakkes. Hvitløk grovhakkes.
- Ha 2-3 ss olivenolje i en romslig gryte på middels god varme. Stek brokkoli, gulrot, løk og hvitløk noen minutter til løken begynner å bli blank, brokkolien skal fortsatt ha god tyggemotstand og ikke være helt gjennomkokt. Hell over i en bolle så lenge.
- Kylling deles i grove biter, og stekes i olivenolje, til den er gjennomstekt, vend av og til ved behov
- Tilsett kokosmelk
- Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett sammen med en terning kyllingbuljong og italienske urter. Bland sammen, og la det koke etpar minutter.
- I tilfelle du synes sausen er litt tykk, kan du spe med litt vann.
- Tilsett grønnsakene og bland sammen
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper
- Tilsett spinat til slutt. Hvis du bruker frossen spinat, lar du den tine i sausen. Bruker du fersk spinat, hakkes den først før den tilsettes, den vil raskt "kollapse" og da er retten klar til servering.
- Sprinkle godt med olivenolje over før servering
Fantastisk god og smakfull rett. Serverte den til gjester å de skrøt av maten.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Hilsen Mona