Gode retter til koldtbordet

Gode retter til koldtbordet

Vi nærmer oss 17. mai, og årets nasjonaldag blir nok litt annerledes for de fleste av oss, på grunn av koronasituasjonen. Jeg håper likevel at vi prøver å få i stand en så hyggelig feiring av dagen som mulig. I år tenker jeg at maten kanskje blir ekstra viktig – vi må jo kose oss som best vi kan, gitt forholdene. Og for alle de som ønsker ideer til gode retter til koldtbordet – uten melk og/eller gluten – så har jeg i dette innlegget samlet noen gode retter, både varme og kalde.

Oppskriftene under er dimensjonert med tanke på at de skal være ordinære middagsretter, for eksempel. Så skaler eventuelt opp oppskriftene etter behov, basert på hvor mange du skal servere til. Husk også på at til et koldtbord bør du beregne mindre mengde pr person av hver rett enn du gjør til en typisk middag med kun én rett.

Du klikker bare på bildene under, så kommer du direkte til blogginnleggene med opprinnelig oppskrift.

Sjekk gjerne også innlegget Kaker og desserter til festdager.

Sesambakt laks

Sesambakt laks er en veldig enkel oppskrift å lage til mange, det tar ikke mye ekstra tid å skalere den opp. Del gjerne laksefiletene i litt mindre stykker enn du ville gjøre til en ordinær middag – perfekt til et koldtbord.

Sesambakte kyllinglår

Sesambakte kyllinglår følger litt samme «prinsipp» som sesambakt laks, så her er det smak og behag. Begge deler er kjempegodt på hver sin måte, spør du meg! Eventuelt går det an å dele kyllinglårene, evt bruke kyllingklubber.

Perfekt eggerøre!

Intet koldtbord uten eggerøre, rett og slett! Her har du en enkel og ypperlig fremgangsmåte som sikrer at den blir perfekt.

Appelsin-vinaigrette

Appelsin-vinaigrette er en utrolig enkel, fruktig og veldig god dressing. Ypperlig til enhver grønn salat.

Quinoasalat med reker og appelsin

Denne quinoasalaten er både næringsrik, smakfull og innbydende. Reker og appelsin er en herlig og fruktig kombinasjon.

Lun potetsalat med tomater og rødløk

En god potetsalat er også obligatorisk til et koldtbord. Denne oppskriften er laget med både cherrytomater og soltørkede tomater. Passer særlig godt til kjøtt og kylling.

Salat med nektarin og appelsin

Salat med nektarin og appelsin er herlig lett, frisk og fruktig. Passer til det meste, både kjøtt, kylling, fisk og skalldyr.

Gazpacho – kald spansk grønnsakssuppe

Hvorfor ikke lage en deilig gazpacho til koldtbordet? Serveres gjerne i små glass.

Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia er det perfekte brødet til et koldtbord!

Hjemmelaget rød pesto (melkefri)

Hjemmelaget rød pesto smaker veldig godt på glutenfri focaccia, mmm…

Ananas-salsa

Ananassalsa er deilig friskt og fruktig tilbehør til både kjøtt og fisk.

Grove briks med rosmarin og timian (glutenfrie)

Grove briks med smakfulle urter og linfrø – skikkelig gode!

Baba ganoush – auberingdipp

Baba ganoush er en deilig aubergindipp. Godt på brødet, og ypperlig som dipp for gulrøtter og andre grønnsaker.

Melkefri risgrøt (risengrynsgrøt)

Melkefri risgrøt (risengrynsgrøt), noen? Jada, og denne er kjempegod! Et must hvis du er blant dem som «må ha» risengrynsgrøt på nasjonaldagen.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *