Ananas-salsa

Ananas-salsa

Ananas-salsa er friskt, fruktig og deilig tilbehør til texmex-maten. Og svært enkelt å lage, med få ingredienser. Ananas-salsa smaker også veldig godt til fisk, kylling og kjøtt.

Visste du forresten at ananas inneholder et enzym som heter bromelain, som blant annet kan dempe betennelser og hevelser? Ergo kan det være gunstig ved autoimmune sykdommer, hvor inflammasjoner / betennelser ofte gjør seg gjeldende. Enzymet bidrar også til å mørne kjøtt, og det er grunnen til at du kanskje også kjenner det litt på tungen etter at du har spist ananas.

Justér mengden chili etter ønske. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kan du finhakke chilien mer, og evt bruke litt mindre. Men pass på å fjerne frøene da, det er de som virkelig er sterke…

Ananas-salsa

Matrett Tilbehør
Nasjonalitet Meksikansk
Forberedelse 10 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 ananas
  • 1 vårløk
  • 1/2 rød chili evt så mye som du ønsker
  • 1 håndfull koriander fersk
  • 1/2 lime

Instruksjoner

  • Ananas kuttes i terninger. Vårløk kuttes i millimetertynne ringer. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og kutt i millimetertynne biter. Koriander grovhakkes.
  • Ha alle ingrediensene i en skål sammen med saften av lime, og bland sammen. 
  • La helst salsaen stå og godgjøre seg en halvtimes tid før servering

Notater

Tips: Når ananasen først er «åpnet», vil den kunne tape seg fort og bli brun i fruktkjøttet. Jeg anbefaler å kutte opp resten, skvise litt limesaft over, og oppbevare i kjøleskap. Da holder den seg lenger.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating