Sesambakte kyllinglår

Sesambakte kyllinglår

Dette er en oppskrift jeg har laget utallige ganger gjennom mange år, fordi den både er smakfull og svært lettvinn å tilberede. Sesambakte kyllinglår er skikkelig digg og næringsrik mat, rett og slett! Kyllinglårene glaseres med en miks av soyasaus og oystersaus, og får et dryss sesamfrø. Deretter passer de seg selv i ovnen frem til servering.

Med denne oppskriften er det enkelt å lage god middag til mange, om du vil. Du fyller stekebrettet med så mange kyllinglår du ønsker å tilberede, og skalerer «toppingen» tilsvarende. Server kyllinglårene med jasminris til, og wokede eller dampede grønnsaker. Alternativt til ris er det også godt med søtpotetmos til.

Soyasaus og oystersaus inneholder endel salt, så du trenger ikke bruke salt i oppskriften utover dette. Vær obs på at både soyasaus og oystersaus som regel inneholder hvetemel. Men det finnes glutenfrie varianter av begge deler, om du også trenger å unngå det. Husk i så fall å sjekke innholdsfortegnelsen.

Glutenfri soyasaus finnes nå på de aller fleste vanlige matbutikker. Det er ikke alltid like lett å finne glutenfri oystersaus, men sjekk hos velassorterte asiatiske matbutikker. Ett merke jeg bruker, heter Healthy Boy Brand.

Tips: Husk å få med deg stekeskyen ved servering, den smaker kjempegodt.

Sesambakte kyllinglår

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 55 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4 mellomstore kyllinglår
  • 2 ss soyasaus glutenfri
  • 2 ss oystersaus glutenfri
  • hvitløkspepper
  • sesamfrø

Instruksjoner

  • Forvarm stekovnen til 200 grader
  • Ha bakepapir på en langpanne, og legg i kyllinglårene
  • Bland sammen soyasaus og oystersaus i en skål, og pensle kyllinglårene med blandingen. Dryss over hvitløkspepper og sesamfrø.
  • Stek kyllinglårene i 50-60 minutter, til de er fint og godt gyldne og gjennomstekte
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating