Skikkelig god pizzasaus

Skikkelig god pizzasaus

Lyst på skikkelig god pizzasaus? Den lager du veldig enkelt selv! Det kreves bare noen få minutters aktiv innsats, deretter får den putre og godgjøre seg helt på egen hånd. En god pizzasaus bør koke lenge, gjerne 2-3 timer. Jeg smaksetter pizzasausen med hvitløk, oregano, timian og basilikum, og en god slump extra virgin olivenolje. Gode ingredienser som passer til det meste av topping.

Oppskriften under rekker til to store pizzaer i langpanne, eller tre medium pizzaer.

Tips I: Om du ikke rekker å sette sausen på kok etpar timer før den skal på pizzaen, så går det helt greit å la den koke bare 10-15 minutter også, mens du forbereder resten av fyllet. Da kan du la lokket ligge delvis på kasserollen (med en liten glipe) slik at noe av væsken får dampe av og slippe ut. Men kok den så lenge du har tid og anledning til.

Tips II: Når du først lager pizzasaus, så tar det ikke særlig ekstra tid å lage dobbelt opp og fryse ned porsjonsvis, så har du hjemmelaget pizzasaus lett tilgjengelig til en senere anledning.

Lyst på en enkel og god pizzabunn som er helt fri for hvetemel? Sjekk oppskriften min på Glutenfri pizzabunn ♥

Skikkelig god pizzasaus

Matrett Pizza, Sauser
Nasjonalitet Italiensk
Total tid 2 timer
Porsjoner 2 store pizzaer

Ingredienser

  • 1/2 medium løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 2 ts tørket basilikum
  • 1 ts rårørsukker
  • havsalt
  • pepper

Instruksjoner

  • Løk og hvitløk skrelles og hakkes passe smått. Ha extra virgin olivenolje i en romslig kasserolle, og stek løk og hvitløk på middels varme med lokk til den er blank og lett gylden. Rør av og til.
  • Tilsett tomatpuré, bland sammen, og la surre 4-5 minutter til
  • Tilsett hakkede tomater, urter og rårørsukker. På med lokk, og la sausen småkoke så lenge du har anledning, helst en time eller to. Rør av og til.
  • Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating