Glutenfri pizzabunn

Glutenfri pizzabunn

Glutenfri pizzabunn som er både enkel og rask å lage – dét får du her! Denne pizzabunnen smaker godt, og den får bra hold og konsistens med en middels sprø skorpe. Dessuten er den betydelig sunnere enn en «vanlig» pizzabunn med hvetemel.

Pizzabunnen er laget med en miks av næringsrike melsorter som metter godt. Mandelmel finnes på velassorterte matbutikker (blant annet Coop-butikker), og i helsekostbutikker. Eller du kan finmale mandler i mandelkvern. Cassavamel og kokosmel kjøpes til en fornuftig penge i mange innvandrerbutikker. Alternativt kan du finmale kokosmasse i food processor, det tar noen få sekunder.

Oppskriften gir en medium pizzabunn, nok til 2 personer.

Tips: Du kan også bruke denne oppskriften som glutenfritt flatbrød. Del opp i passe store ruter i porsjonsstørrelse. Kan fint fryses ned.

På bildet har pizzabunnen fått et lag pizzasaus toppet med deilig spekeskinke ♥

Glutenfri pizzabunn

Matrett Brød & bakst, Pizza
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 12 minutter
Total tid 17 minutter
Porsjoner 2 personer

Ingredienser

  • 80 gr mandelmel
  • 60 gr cassavamel
  • 30 gr kokosmel
  • 1 ts løkpulver
  • 3/4 ts havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 3/4 dl vann kaldt
  • 3/4 dl extra virgin olivenolje
  • 1 egg

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader
  • Bland sammen mandelmel, cassavamel, kokosmel, løkpulver, salt, basilikum og oregano i en bakebolle. Tilsett kaldt vann og extra virgin olivenolje. Pisk sammen egg og tilsett. Bland godt sammen til en jevn deig, den vil tykne litt etter hvert som kokosmelet trekker til seg væske.
  • Ha bakepapir på en stekeplate. Ha deigen på stekeplaten, og fyll litt kaldt vann i bakebollen som du har på hendene for å trykke deigen utover, så klistrer den ikke så mye.
  • Trykk ut til en rund leiv, så tynn du klarer, max 1/2 cm tykk
  • Stekes i 12-15 minutter, til pizzabunnen er fint gylden
  • Ha på pizzasaus og ønsket topping

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating