Kaker og desserter til festdager (glutenfrie, melkefrie)

Kaker og desserter til festdager (glutenfrie, melkefrie)

I dette innlegget har jeg samlet noen av oppskriftene mine på kaker og desserter til festdager. Disse passer perfekt til både 17. mai, bursdager, og andre høytidsdager og markeringer. Alle oppskriftene er som alltid uten melkeprodukter og hvete/gluten, og har minimalt med sukker. Sjekk DENNE OVERSIKTEN for enda flere oppskrifter på kaker, annen søt bakst, desserter og snacks.

Sjekk gjerne også innlegget Gode retter til koldtbord

Jeg håper du finner noe som frister ♥


Eksotisk pavlova

Pavlova er en skikkelig god og festfin dessertkake, og en klassiker for mange til 17. mai. Her har jeg laget en eksotisk variant med kokoskrem, mango og banan, toppet med et dryss kakao & melis. Kanskje får du en ny festkake-favoritt??


Kransekakestenger med sjokolade

Myke og gode kransekakestenger dyppet i sjokolade… Tennene løper i vann – for meg er dette snop! Kransekakestenger en god julefavoritt for mange, men de er supre til 17. mai og andre festdager også. Og så er de temmelig enkle å lage. Bare husk å lage deigen dagen før, og bruk manuell mandelkvern. Dette kan du lese mer om i blogginnlegget.


Melkefri vaniljesaus

Denne vaniljesausen er skikkelig god, og attpåtil er den kjernesunn! Den er basert på cashewnøtter og eggeplommer, og søtet med akasiehonning. Den passer til en hvilken som helst annen dessert du ellers vil servere vaniljesaus til – friske jordbær, fruktsalat, eplekake, gele… Den er veldig enkel å lage, krever ingen koking, den skal kun kjøres glatt og jevn i blender.


Nigellas sjokoladekake med olivenolje

Nigella Lawson’s sjokoladekake laget med mandelmel og olivenolje må være en av de beste glutenfrie kakene jeg vet om! Den skal være litt fuktig og “seig” i konsistensen, akkurat slik gode dessertsjokoladekaker skal være. Olivenoljen gir en egen, fruktig dybde i smaken. 


Spansk sitron- og mandelkake

Tarta de Santiago er en spansk sitron- og mandelkake. Dette er en klassiker laget utelukkende med mandelmel. Denne oppskriften er deilig smaksatt med sitronskall, samt vanilje og kardemomme. Du kan også bruke appelsinskall, om du foretrekker det. En virkelig god kake som du bør prøve!


Melkefri riskrem

Denne melkefrie riskremen er laget med kokosmelk, og smaksatt med deilig vanilje og kardemomme. Den er servert med en enkel bærsaus med 50/50 jordbær og bringebær. Kokossmaken blir ikke overveldende, og den blir godt balansert av krydderne. Denne riskremen har jeg fått masse skryt for – den er rett og slett kjempegod!


Kladdkake

Kladdkake er en svensk klassiker. Kaken minner kanskje mest av alt om brownie, eventuelt en dessert-sjokoladekake, og den skal være litt “seig” inni. Denne oppskriften er kjempegod og kjernesunn, bakt med mandelmel, og søtet med dadler. Og ikke minst er den rask å lage. Kaken er så næringsrik at du fint kan spise den til frokost om du vil.


Glutenfritt sukkerbrød

Det er ingen kunst å lage glutenfritt sukkerbrød. Du bytter bare hvetemelet med glutenfritt mel. I denne oppskriften bruker jeg en miks av rismel og potetmel, like deler av hver. 


Eksotisk fruktsalat

Fruktsalat er undervurdert som dessert – så enkelt, så sunt og så godt!


Sticky rice med kokosmelk og mango

Sticky rice med kokosmelk og mango er en klassisk thailandsk dessert. Du har kanskje smakt den om du har vært i Thailand? Eller på thailandsk restaurant? Kombinasjonen av kokosmelk og mango er bare vidunderlig, og risen får en herlig struktur.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *