Glutenfritt sukkerbrød

Glutenfritt sukkerbrød

Det er ingen kunst å lage glutenfritt sukkerbrød. Du bytter bare hvetemelet med glutenfritt mel. I denne oppskriften bruker jeg en miks av rismel og potetmel, like deler av hver. Faktisk kan du bruke kun potetmel også, men jeg synes resultatet da blir litt tørt og «rart». Rismelet gir litt mer hold og konsisens til kaken. Jeg bruker fullkorn rismel som jeg finner i vanlige, velassorterte matbutikker.

Glutenfritt sukkerbrød smaker omtrent som et klassisk sukkerbrød, og det tilberedes helt likt også. Før pynting dynkes det med den væsken du vil. For en melkefri kake foretrekker jeg å bruke rismelk, fordi den er så mild og nøytral på smak. Du kan eventuelt også bruke appelsinjuice for en friskere kake.

I denne oppskriften har jeg moderert sukkermengden så mye som jeg mener det lar seg gjøre, uten at det går på bekostning av smak og konsistens. Sukkeret gir nettopp hold til kaken, og bidrar til luftighet når det piskes lenge og godt sammen med eggene. Jeg bruker rårørsukker i oppskriften, Glutenfritt sukkerbrød er like enkelt å lage som vanlig sukkerbrød, og det smaker like godt. Her får du også gode triks for et luftig sukkerbrød.i stedet for raffinert hvitt sukker.

Triks for et luftig sukkerbrød

Opplever du at sukkerbrødet synker sammen på midten etter steking? Da har jeg noen supre triks til deg!

Først og fremst er det viktig å piske egg og rårørsukker skikkelig godt sammen. Jeg pisker dem gjerne 12-15 minutter, til en lys og luftig eggedosis.

Dernest, når melet skal vendes inn i eggedosisen, er det viktig å gjøre det så varsomt som du klarer. Da beholdes mest mulig luft i røren. Rører du for hardt, blir nemlig luften slått ut, og kaken kan bli kompakt. Jeg bruker en slikkepott til å vende inn melet, med rolige bevegelser, og fortsetter kun så lenge jeg ser «tørt mel» i røren.

Og sist, men ikke minst: Når du tar sukkerbrødet ut av ovnen, vendes det rolig og avkjøles opp-ned på en rist. Kaken skal altså fremdeles være i springformen. Avkjøles til sukkerbrødet er romtemperert.

Glutenfritt sukkerbrød

Ingredienser

  • 4 egg medium/store
  • 120 gr rårørsukker
  • 60 gr rismel
  • 60 gr potetmel
  • 1 ts bakepulver

Instruksjoner

  • Egg og rårørsukker piskes skikkelig lys og luftig med mikser, ca 12-15 minutter
  • Forvarm stekeovnen til 160 grader
  • Legg bakepapir på bunnen av kakeformen og sett på ringen. Innsiden av ringen smøres med kokosolje eller annen olje
  • Vei opp rismel, potetmel og bakepulver, bland sammen
  • Melmiksen siktes i eggedosisen, og vendes forsiktig inn med slikkepott eller sleiv, så mest mulig av luften bevares i kakerøren
  • Hell kakerøren i kakeformen
  • Stekes i 20-25 minutter, til sukkerbrødet er fint og godt gyldent
  • Så kommer trikset: Vend kakeformen med sukkerbrødet opp-ned og sett på en rist, og la det avkjøles til romtemperatur
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating