Gazpacho – kald spansk grønnsakssuppe

Gazpacho – kald spansk grønnsakssuppe

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe & spansk klassiker med tomater som hovedbasis. Du kan enten bruke gode ferske tomater, eller gode hermetiske tomater. Jeg kjøper økologiske hermetiske tomater, og synes de funker veldig bra. Enkelt er det også.

Gazpacho er så anvendelig, både til hverdags og til sosiale lag, og den er rask å lage i blender. Server den gjerne som forrett i mindre porsjoner om du skal ha gjester. På varme sommerdager er den en herlig avkjølende og leskende suppe etter noen timer i kjøleskap.

Jeg har ikke alltid tålmodighet til å sette gazpachoen i kjøleskap i timesvis før jeg spiser den. Det vil si; jeg lager gazpacho når jeg har lyst på det, fordi det er så utrolig godt! Jeg lager gjerne gazpacho som brødfritt alternativ til frokost eller lunsj, og da spiser jeg den med det samme – romtemperert altså. Det som blir til overs, oppbevares i kjøleskap til senere.

Du kan velge om du vil sile den (presse den gjennom en sikt), eller spise den som den er – jeg velger som regel det siste. Det er så klart det enkleste, og også det mest næringsrike og mettende.

Gazpacho

Matrett Supper, Vegetar
Nasjonalitet Spansk

Ingredienser

  • 400 gr hermetiske tomater evt ferske gode tomater
  • 1 rød paprika evt grønn
  • 1/2 agurk
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1 ss sherryeddik evt rødvinseddik
  • 1/2 ts himalayasalt evt havsalt
  • 0,75 dl extra virgin olivenolje

Instruksjoner

  • Fjern frøene fra paprikaen og del i grove biter. Fjern enden på agurken og del i grove biter.
  • Ha hermetiske tomater, paprika, agurk og hvitløk i en blender, og kjør sammen til en jevn masse
  • Tilsett extra virgin olivenolje, sherryeddik og salt, og og kjør sammen. Gazpachoen vil nå få en lysere farge og "kremet" konsistens.
  • Om ønskelig: Sett suppen tildekket i kjøleskap i 5-6 timer, eller natten over. Da får smakene godgjøre seg ekstra godt. Eller gjør slik jeg som regel gjør: Spis den med det samme...
  • Før servering smakes suppen eventuelt til med mer sherryeddik og salt, om nødvendig. Sprinkle litt extra virgin olivenolje over, og gazpachoen er klar til servering.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating