Perfekt eggerøre!

Perfekt eggerøre!

Det viktigste for å lage en perfekt eggerøre er å ikke oversteke eggene. De skal verken stekes for lenge eller på for høy temperatur, for da blir de fort tørre. Eggene skal bare så vidt koagulere, da blir eggerøren saftig og god. Jeg bruker stekespaden aktivt under stekingen, så ikke eggene rekker å stivne for mye i bunnen av stekepannen.

Når eggerøren tilberedes på denne måten, med moderat varmebehandling og ikke for lenge, blir den sunnere for oss også. Næringsstoffene bevares bedre.

Jeg bruker kun egg, ikke noe vann eller melk. Og så krydrer jeg eggerøren når den er ferdig. Jeg bruker som regel himalayasalt og hvitløkspepper, og dill syns jeg er veldig godt på egg. Bruk vanlig pepper om du heller vil det, og andre urter etter smak og behag. Bruk veldig gjerne friske urter.

Eggerøre er supert til helgefrokosten eller -lunsjen.

Perfekt eggerøre!

Matrett Eggeretter
Forberedelse 3 minutter
Koke/steketid 5 minutter
Total tid 8 minutter
Porsjoner 1 person

Ingredienser

Selve eggene

  • 2 medium/store egg per person
  • extra virgin olivenolje

På slutten av stekingen

  • himalayasalt evt havsalt
  • hvitløkspepper evt vanlig pepper
  • dill eller andre urter etter ønske

Instruksjoner

  • Pisk eggene godt sammen i en bolle.
  • Varm opp en stekepanne med litt olje på litt over middels varme, så kan du justere ned etter hvert. Jeg justerer varmen gradvis ned mens jeg steker, til det laveste temperaturtrinnet hvor eggene fremdeles koagulerer i bunnen av stekepannen.
  • Ha i de sammenpiskede eggene, og finn frem en stekespade. Med den "skraper" du rolig men kontinuerlig i bunnen av stekepannen, slik at du "flytter" på eggerøren som er i ferd med å stivne i bunnen, og de rennende eggene får slippe til ned mot bunnen. Start gjerne i ytterkanten av stekepannen, skrap rolig inn mot midten. Fortsett denne prosedyren rundt hele kanten av stekepannen noen runder, til eggene så vidt har koagulert.
  • Viktig: Så snart dette er gjort, trekkes eggene av varmen. De skal fortsatt være tydelig "fuktige", uten å være rå. Varmen vil bidra til at de fortsetter å koagulere litt.
  • Dryss over salt, (hvitløks)pepper og dill, eller andre urter etter ønske. Bland sammen, og ha over i en skål eller bolle.
  • Serveres straks.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating