Kjernesunn chia sjokoladepudding

Kjernesunn chia sjokoladepudding

Chiafrø er en spennende råvare! Frøene kan suge til seg væske opptil 12 ganger sin egen vekt, og da blir de geléaktige. Så med riktig forhold mellom mengden væske og chiafrø, og noen timers opphold i kjøleskap, får du rett og slett en pudding. Her har jeg laget en kjernesunn chia sjokoladepudding, og toppet den med smakfulle kokoschips (kjøpes på helsekost). Alternativt smaker den også veldig godt med friske bær, for eksempel jordbær, bringebær eller blåbær. Banan er også godt på, for ikke å snakke om nøtter.

Chiafrø er spekket med næring. De er rike på omega-3, fiber, proteiner, mineraler og vitaminer, og er en god antioksidantkilde. Sammen med kakao, akasiehonning og vanilje får du en skikkelig næringsrik og smakfull pudding som du kan spise med den aller største og beste samvittighet. For vegansk variant, erstatter du bare akasiehonningen med lønnesirup.

Som dessert rekker denne oppskriften til fire personer. Men chia sjokoladepudding er så velgjørende at du gjerne kan lage den som mellommåltid, eller som en kjapp frokost eller lunsj på farten. Beregn da en større mengde pr porsjon. Lag puddingen kvelden i forveien, og sett i kjøleskap, så er den klar neste dag.

Selve frøene gir litt tekstur til puddingen, men ellers smaker den ganske likt klassisk sjokoladepudding. Chiafrøene i seg selv smaker ingenting.

Chia sjokoladepudding

Kjernesunn chia sjokoladepudding

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Chia sjokoladepudding

  • 60 gr chiafrø
  • 20 gr kakao
  • 2 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 fingerklype himalayasalt
  • 3,5 dl mandelmelk eller rismelk

Valgfri topping

  • kokoschips
  • nøtter
  • jordbær
  • banan
  • blåbær
  • bringebær

Instruksjoner

Dag 1

  • Ha chiafrø, kakao, akasiehonning (evt agavesirup), vaniljepulver og salt i en bolle.
  • Tilsett litt av melken, og visp godt sammen. Når du tilsetter bare litt av melken i første omgang, er det mye lettere å løse opp klumper i kakaoen. Når du har fått en jevn og klumpefri blanding, tilsetter du resten av melken, og rører sammen.
  • Settes i kjøleskap til neste dag

Dag 2

  • Rør sammen, smak eventuelt til med mer akasiehonning. Hvis ønskelig kan du kjøre den i blender.
  • Toppes med kokoschips, friske bær, bananskiver eller hakkede nøtter (eller en miks av flere).
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating