Kjernesunn smoothie med jordbær, eple og rødbete

Kjernesunn smoothie med jordbær, eple og rødbete

Sjekk fargen på denne smoothien – er ikke naturen fantastisk vel? Her har du en kjernesunn & velsmakende smoothie laget med jordbær, eple og rødbete, med appelsinjuice som basis.

Dette er oppskriften som virkelig fikk meg «over kneika» med å like rødbeter… Jeg har aldri tidligere vært så glad i denne knallrøde grønnsaken, jeg må innrømme det. Men siden den er så breddfull av verdifulle godsaker og næringsstoffer, gjorde jeg en innsats for etpar år siden for å begynne å like nettopp rødbeter. Så jeg eksperimenterte med råvarer som funket med smaksløkene mine. Og det var da jeg kom fem til denne deilige smoothien.

Jordbær og rødbete passer rett og slett veldig bra sammen. Den gode og fruktige sødmen fra jordbærene mildner rødbetesmaken på en «rund» og fin måte. Appelsinjuicen gir friskhet, og eplet bidrar med ekstra fruktighet. Smoothien er søtet med akasiehonning. Bruk eventuelt lønnesirup for vegansk variant.

Rødbeter er rike på vitaminer, mineraler og kostfiber, og har et særlig høyt innhold av antioksidanter (betalainer) og andre helsebringende stoffer. Forskning indikerer at rødbeter kan ha en rensende effekt på leveren og blodet, og kan dempe inflammasjoner. I laboratorieforsøk har betaniner (en type betalainer i rødbeter) vist seg å kunne redusere kreftceller ved flere typer kreftsykdommer. Inntak av rødbeter har vist seg å kunne øke både fysiske og mentale prestasjoner, og idrettsutøvere drikker gjerne rødbetejuice for å yte bedre. Les gjerne mer om rødbeters gunstige helseeffekter HER.

Kjernesunn smoothie med jordbær, eple og rødbete

Matrett Drikke & smoothie
Porsjoner 7 dl

Ingredienser

  • 2,5 dl appelsinjuice en søt og god en, gjerne økologisk
  • 150 gr jordbær fryste
  • Ca 2 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1 rødt eple
  • 1 middels stor rødbete 4-5 cm i diameter

Instruksjoner

  • Ha appelsinjuice i en blender, og tilsett fryste jordbær og akasiehonning. Eplet deles i terninger, og tilsettes. Rødbeten trimmes for stygge ender, eventuelt kan den skrelles hvis skallet ikke er fint, ellers kan det beholdes på. Kutt rødbeten i terninger, og tilsett.
  • Kjør sammen i blenderen til en jevn smoothie.
  • Nytes straks.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating