Melkefri risgrøt (risengrynsgrøt)
Det nærmer seg jul, og for mange er risgrøt – eller risengrynsgrøt – en fast tradisjon på menyen. Hvis du ikke tåler melk, eller unngår melkeprodukter av andre grunner, så er det ingen hindring. Jeg har nemlig en herlig oppskrift på melkefri risgrøt til deg!
Denne oppskriften er laget med kokosmelk og mandelmelk. Kombinasjonen gjør at kokossmaken ikke blir altfor fremtredende. Den er enkel å lage, og den blir skikkelig god på smak også. Både mannen og ungene i huset er veldig glade i denne varianten, selv om de alle både tåler og liker melkeprodukter godt. Så dersom jeg lager klassisk risgrøt til familien, og denne oppskriften til meg, så er sjansen stor for at jeg ikke får ha den i fred…
Oppskriften under er beregnet til to porsjoner. Vil du lage mer, er det bare å skalere opp.
For en helt melkefri variant må jo den klassiske smørklatten droppes. Eventuelt kan du bruke litt rapskokos (melkefritt «smør» laget av rapsolje og kokosolje). Men et dryss kanel og sukker hører uansett med.
Prøv gjerne også oppskriften min på Melkefri riskrem med kokosmelk, vanilje og bærsaus.
Melkefri risgrøt
Ingredienser
Risgrøt
- 1,5 dl grøtris
- 2,5 dl kokosmelk kartong
- 5 dl mandelmelk
- 1 fingerklype havsalt evt himalayasalt
Ved servering
- rårørsukker
- ekte kanel
Instruksjoner
- Ha grøtris, kokosmelk, mandelmelk og en liten klype salt i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp under omrøring.
- La koke i 20-25 minutter, til riskornene er helt gjennomkokte og møre. Rør av og til ved behov.
- Dryss over litt rårørsukker og ekte kanel ved servering