Nøttemiks

Nøttemiks

Nøttemiks er verdens enkleste snacks å blande sammen selv. Du tar bare like mengder av favorittnøttene dine, samt en passe mengde rosiner, og blander sammen på et rent glass. Voila, så er den klar til å nytes!

Fordelen med å lage nøttemiksen selv, er at du kan gjøre den langt sunnere enn de du kjøper i butikken. Butikkvariantene lages ofte med nøtter fritert i billige vegetabilske oljer. Det vil si raffinerte (hardt bearbeidede) oljer som er lite velgjørende for kroppen (inflammasjonsdrivende). Og du kan som sagt bruke akkurat de nøttene du vil.

Nøtter er svært næringsrike, og vi bør spise en god håndfull av dem hver dag. Så sant man ikke er allergisk da! De inneholder verdifulle fettsyrer som er bra for hjernen og hjertet, og er rike på viktige mineraler og vitaminer. Ulike nøtter vil ha litt variasjon i næringsinnholdet. Og nettopp derfor er det veldig smart og spise forskjellige sorter av dem.

I oppskriften under har jeg tatt med fem av mine favorittnøtter. Men det er fritt frem å justere eller bytte ut disse etter hva du har, får tak i, eller foretrekker selv. Det er jo det som er hele poenget 🙂 Og sånn overordnet syns jeg det passer fint å ha omtrent dobbelt så mye nøtter som rosiner.

Jeg bruker forresten økologiske rosiner. Grunnen er at druer, som jo rosiner er laget av (= tørkede druer), som regel er svært mye sprøytebehandlet under konvensjonell dyrking. Kroppen trenger ikke unødvendige giftstoffrester fra sprøytemidler, vi blir mer enn nok eksponert for kjemikalier ellers i hverdagen…

Nøttemiks er glimrende som snacks, og som mellommåltid om du er småsulten. De er også supre å ha med på kontoret (eller på jobb) og på tur.

Nøttemiks

Matrett Snacks

Ingredienser

  • 1 del cashewnøtter tørristede
  • 1 del pistasjnøtter tørristede, med eller uten salt
  • 1 del mandler naturell eller tørristede, med eller uten salt
  • 1 del peanøtter tørristede uten olje
  • 1 del pecannøtter tørristede
  • 2-3 deler rosiner økologiske

Instruksjoner

  • La f.eks én del tilsvare en håndfull, og omtrent dobbelt så mye nøtter til sammen som rosiner
  • Bland ingrediensene på et rent glass med lokk, og nyt!
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating