Pistasj-iskrem (melkefri & mindre sukker)

Pistasj-iskrem (melkefri & mindre sukker)

Ekte pistasj-iskrem er skikkelig godt, og en av mine absolutte iskremfavoritter! Det er en av mange ting jeg har savnet etter at jeg la om kostholdet for helsens skyld, og blant annet kuttet ut kumelk. Derfor har jeg laget min egen enkle men gode oppskrift med kun fire ingredienser. Takk og lov for egen iskremmaskin som gir frie tøyler på ingrediensene!

Denne iskremen er basert på soyamelk, og inneholder hele egg for en rikere konsistens. Den er søtet med rårørsukker, men sukkermengden er redusert sammenlignet med de fleste iskremoppskrifter. Resultatet er en smakfull og fyldig pistasj-iskrem, og ikke minst er den sunnere for deg og næringsrik.

Ekte pistasj-iskrem lages selvfølgelig med pistasjnøtter, og den resulterende fargen blir ganske blass, nærmest «gusjegrønn» 🙂 Den klare grønnfargen som mange sikkert er vant til fra kommersielle kjøpevarianter av pistasj-iskrem, vitner derimot om fargestoffer og lite pistasj. Dét er ikke ekte vare!

Oppskriften under gir ca 7 dl ferdig pistasj-iskrem (husk at iskremrøren som du starter med, utvider seg når den fryser).

Bruk en høyhastighets blender til å kjøre iskremrøren jevn, alternativt stavmikser om du ikke har blender. Du bør aller helst bruke iskremmaskin når selve iskremen skal lages – les mer om det under.

Litt om iskremmaskiner

Jeg anbefaler å bruke iskremmaskin, med mindre du vil stå og røre hyppig i røren til den har fryst tilstrekkelig. Det kan ta flere timer… Hensikten med en iskremmaskin er å sikre kontinuerlig omrøring, til iskremen er tilstrekkelig fryst. Da unngår man at det dannes harde iskrystaller, og iskremen får en jevn og god konsistens. Jeg anbefaler å bruke iskremmaskin også for å lage pistasj-iskrem.

Om du ikke har en iskremmaskin fra før, så finnes de i mange varianter og prisklasser. Fra de aller enkleste som koster noen hundrelapper, til mer avanserte og kostbare utgaver med kompressor. Enkle iskremmaskiner har typisk en iskrembolle som må fryses ned i forkant, og dermed tjener som et slags fryseelement. Mer avanserte iskremmaskiner har kompressor som kjøler ned og fryser iskremrøren for deg. Noen kjøkkenmaskiner har også tilleggsutstyr for å lage iskrem, disse baserer seg typisk på prinsippet om «nedfrysingsbolle». Velg det som passer din lommebok og interesse.

Pistasj-iskrem (melkefri & mindre sukker)

Matrett Dessert
Porsjoner 7 dl

Ingredienser

  • 100 gr pistasjnøtter naturell uten skall
  • 4,5 dl soyamelk usøtet
  • 100 gr rårørsukker
  • 2 egg str M/L

Instruksjoner

  • Ha alle ingrediensene i en høyhastighets blender. Kjør godt sammen til en jevn røre (går fint om der er noen små biter med pistasjnøtter).
  • Følg instruksjonene for din iskremmaskin. Ha iskremrøren i, og kjør i gang.
  • Ferdiglaget iskrem has i en boks med tett lokk. Sett i fryseren frem til servering. Så er det bare å nyte…
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating