Pistasjpudding (melkefri)

Hvis du er glad i pistasj, tror jeg du vil like denne oppskriften på pistasjpudding! Inspirasjonen er en pistasj crème brulée som jeg fikk servert for mange år siden i Frankrike. Den var bare helt himmelsk, og jeg har aldri klart å glemme den. Jeg har mange ganger hatt lyst til å prøve å gjenskape desserten. Men sant å si har jeg aldri funnet noen oppskrift å ta utgangspunkt i.
Nå er dette altså en pudding, så den har ikke konsistens som creme bruléen fra den gang da. Og heller ikke helt den samme smaken på grunn av andre ingredienser. De finmalte pistasjkjernene bidrar til en fyldig og kremete konsistens. Og den er veldig enkel å lage, med kun fire ingredienser:
- Pistasjkjerner har et høyt innhold av sunne fettsyrer, fiber, proteiner, antioksidanter, viktige mineraler som kopper, mangan, jern, fosfor, potassium og sink, og vitaminene B1, B6 og E
- Gelatin er rik på proteiner (kollagen), med helsefremmende aminosyrer som er bra for leddene, hjernen og huden
- Soyamelk har et bra innhold av omega-3, proteiner, vitaminer, mineraler, og helsefremmende plantestoffer (isoflavoner)
- Akasiehonning inneholder antioksidanter og antibakterielle stoffer, og har en langt lavere glykemisk indeks (32-35) enn raffinert sukker (65), noe som gir mindre svingninger i blodsukkeret
Så pistasjpudding er virkelig en næringsrik dessert som kan nytes med god samvittighet. Den er faktisk såpass sunn og mettende at du fint kan spise den til frokost!
Oppskriften under rekker til omtrentlig fem personer, og den er ganske mektig. Hvis du ikke har så mange å dele den med, kan du eventuelt halvere oppskriften. Den holder fint et par dager tildekket i kjøleskap.
Pistasjpudding (melkefri)
Ingredienser
- 6 gelatinplater
- 6 dl soyamelk
- 5 ss akasiehonning smakes til
- 100 gr pistasjkjerner
Instruksjoner
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca fem minutter
- Imens varmes 2-3 dl av soyamelken opp under omrøring, til den begynner å ryke. Trekk den så av varmen, og rør inn akasiehonning så den løser seg helt opp.
- Kryst forsiktig de ferdig bløtlagte gelatinplatene, én og én, og rør inn i den varme soyamelken. Rør sammen til gelatinen er helt oppløst. Bland inn resten av soyamelken.
- Ha i en blender sammen med pistasjkjernene, og kjør blandingen så jevn og glatt som mulig (bruk evt stavmikser om du ikke har blender). Smak evt til med mer akasiehonning om ønskelig.
- Hell over i en serveringsskål, eller fordel i 4-5 porsjonsglass. Sett kaldt i kjøleskap i minimum fire timer, evt natten over.