Bokhvetegrøt med kakao og krydder
Er du glad i både grøt og sjokoladedessert?? Da er dette oppskriften for deg – dette må være det nærmeste man kan komme en fusjon mellom de to! Her får du en næringsrik og velsmakende oppskrift på glutenfri og melkefri bokhvetegrøt med kakao og krydder.
Grøten er laget med bokhvetegryn (bokhveteflak), smaksatt med kakao og gode krydder, og søtet med dadler. Jeg synes den blir supergod toppet med hasselnøtter og akasiehonning, eventuelt lønnesirup for vegansk variant. Dette er rett og slett snop med alle godsakene i, så det er bare å nyte med god samvittighet.
Mettende er den også, så det kan godt tenkes du synes porsjonen er litt raus. Jeg har brukt litt kremet kokosmelk i oppskriften, men den kan fint lages kun med vann. Erstatt i så fall kokosmelken med lik mengde kaldt vann.
Bokhvetegryn fås kjøpt på helsekostbutikker, og etter hvert også i enkelte vanlige matbutikker.
Bokhvetegrøt med kakao og krydder (glutenfri, melkefri)
Ingredienser
Bokhvetegrøt
- 40 gr bokhveteflak (ca 0,8 dl)
- 2,5 dl vann kaldt
- 0,5 dl kremet kokosmelk kan erstattes med vann, dvs 3 dl vann totalt
- 1,5-2 ss kakao
- 1 ts ekte kanel
- 1/2 ts malt fennikel
- 1/2 ts malt anis
- 1/3 ts malt ingefær
- 1/4 ts himalayasalt
- 1-3 dadler uten stein
Topping (anbefalt)
- hasselnøttkjerner
- akasiehonning evt lønnesirup
Instruksjoner
- Ha bokhveteflak, kaldt vann, kremet kokosmelk, kakao, kanel, malt fennikel, malt anis, malt ingefær og himalayasalt i en kasserolle. Kok opp, rør jevnlig, og la det småkoke på moderat varme i ca fem minutter til grøten har tyknet endel.
- I mellomtiden hakkes dadlene og tilsettes. Bland sammen.
- Ha grøten i en skål, og topp veldig gjerne med hasselnøtter og akasiehonning før servering