Dressing – appelsin-vinaigrette
Dressing er et must til grønne salater. Denne oppskriften er så utrolig enkel, frisk og sommerlig, smaksatt med appelsinjuice. Bruk den veldig gjerne til salaten som du serverer til sommerens grillmat, enten du har kjøtt, kylling eller fisk på menyen. Dette er dressingen jeg stort sett lager til Salat med nektarin og appelsin, for eksempel.
Oppskriften er veldig kjapp og enkel. Du har ingrediensene i et glass med tett lokk, rister noen sekunder, og voila – ferdig! Et rent syltetøyglass, for eksempel, er supert å bruke.
Dressingen blir ikke bedre enn den appelsinjuicen du bruker, så velg en du synes er god på smak. Det går helt fint om den inneholder fruktkjøtt.
Dressing - appelsin-vinaigrette
Porsjoner 2 dl
Ingredienser
- 1 dl appelsinjuice
- 1/2 dl eplecidereddik
- 1/2 dl extra virgin olivenolje
- 1/4 ts himalayasalt evt havsalt
- 1/8 ts svart pepper evt hvitløkspepper
Instruksjoner
- Ha ingrediensene i en beholder med tett lokk, og rist godt noen sekunder
- Helles over salaten, og bland sammen