Glutenfritt grovt flatbrød / knekkebrød
Glutenfritt grovt flatbrød / knekkebrød er en av mine favorittoppskrifter på glutenfritt brød. Det er raskt å lage, er næringsrikt og smaker godt. Siden det er laget som flatbrød trenger det ikke lang steketid. Du kan også lage knekkebrød av flatbrødet, ved å la det steke videre på lav varme med varmluft. Se instruksjon under.
Cassavamel er laget av cassavarot, og er naturlig glutenfritt. Cassavamel og kikertmel kjøpes hos en rekke internasjonale matbutikker, eventuelt på nettbutikker.
Nyt flatbrødet / knekkebrødet med godt pålegg på, eller som tilbehør til et måltid.
Glutenfritt grovt flatbrød
Porsjoner 1 flatbrød
Ingredienser
- 50 gr linfrø
- 50 gr gresskarfrø
- 2,5 dl kokosmelk kartong
- 50 gr cassavamel
- 50 gr kikertmel
- 2/3 ts himalayasalt
- extra virgin olivenolje
- tørkede urter rosmarin, timian
Instruksjoner
Flatbrød
- Forvarm stekeovnen til 190 grader
- Linfrø og gresskarfrø finmales i en food processor
- Ha kremet kokosmelk i en bakebolle, og tilsett malte linfrø og gresskarfrø, cassavamel, kikertmel og himalayasalt. Bland sammen til en jevn og litt fast deig.
- Legg bakepapir på en stekeplate, og hell deigen på. Ha rikelig med extra virgin olivenolje på hendene, og trykk ut deigen til en jevn flat leiv, ca 1/2 cm tykk.
- Sprinkle evt litt ekstra olivenolje over, og dryss over litt tørket rosmarin eller timian for ekstra smak, om ønskelig
- Stekes på nest nederste rille i 18-20 minutter, til flatbrødet så vidt får litt farge
- Når flatbrødet er ferdig stekt, deles det i ruter med pizzaskjærer
Knekkebrød
- Sett stekeovnen på 90 grader varmluft (du bør vente til ovnsrommet har avkjølt seg litt fra den første stekingen, evt la stekeovnsdøren stå åpen litt)
- Legg de porsjonsdelte flatbrødene på en rist, og sett i ovnen i én time
- La knekkebrødene avkjøles på risten
Notater
Brødet kan med fordel fryses ned porsjonsvis, da holder det seg bedre, og du kan ta opp akkurat den mengden du trenger til tining. Tines i stekeovnen på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.