Rislapper (glutenfrie, melkefrie)
Hvis du har kokt ris til overs, er det mye den kan brukes til. Rislapper, for eksempel. Disse er deilig smaksatt med Ceylon kanel. De er lett søtet med akasiehonning, og de er både melkefrie og glutenfrie.
Rislapper er veldig enkle og raske å lage, og er super bakst til kaffe eller te. Hvis du vet at du får gjester, kan du koke en liten porsjon med ris dagen før, kjøle den ned, og steke rislapper neste dag. De er veldig gode med (hjemmelaget) syltetøy på.
Bare sørg for at kokt ris oppbevares og håndteres riktig. Den må avkjøles så snart som mulig, innen to timer, og oppbevares deretter kaldt i kjøleskap i inntil tre dager. Når du lager rislapper, er det fortsatt viktig å håndtere dem som om de var kokt ris… De bør ikke varmebehandles på nytt etter første gangs steking. Og de bør spises ferske, og lappene bør oppbevares i kjøleskap hvis noen er til overs.
Selv om det er litt å tenke på med kokt avkjølt ris, har den faktisk sine helsemessige fordeler. Stivelsen i kokt ris blir nemlig omdannet til resistent stivelse når den avkjøles. Resistent stivelse er som fiber for magen, og er med andre ord bra for fordøyelsen.
Rislapper (glutenfrie, melkefrie)
Ingredienser
- 3 egg str M/L
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss akasiehonning
- 1 dl maismel
- 3/4 ts Ceylon kanel
- ca 3 dl kokt ris avkjølt
Instruksjoner
- Pisk eggene sammen med olivenolje og akasiehonning i en bolle (det går fint å bruke gaffel)
- Tilsett maismel og kanel, rør godt sammen
- Tilsett risen, rør godt sammen
- Bruk gjerne non-stick stekepanne til steking, evt sprinkle litt olivenolje til stekingen. Stek små lapper (ca 2 ss røre pr lapp) på middels god varme, stek til de er godt gyldne på undersiden, snu og stek dem gyldne på andre siden. Juster varmen etter behov.
- Spises helst samme dag, oppbevares evt i kjøleskap til neste dag