Salatbuffet til middag

Salatbuffet til middag

Nå som det er sommer, er det mange som liker en lett (som i lettfordøyelig) middag. Da er salat er et godt valg, med stor frihet i hvilke ingredienser som kan inngå. Men så er det kanskje noen i familien som liker det ene og ikke det andre. Smaksløkene er så forskjellige, og kanskje er det noen som ikke tåler eller kan spise alt. Så; i stedet for å putte alle ingrediensene i én stor bolle, hvorfor ikke ha dem i separate skåler, og rett og slett kjøre en salatbuffet til middag?

Å servere en buffet er jo typisk til høytider og større sammenkomster. Men det passer like godt til hverdagsmiddagen med kjernefamilien, og når venner og familie kommer på besøk.

Du kan gjøre salatbuffeten så enkel eller variert som du bare ønsker, ut fra behovet, med få eller mange ingredienser. Bare kreativiteten setter grenser, og du kan bruke det du har for hånden eller har lyst på. Og så kan det kanskje være lurt å tilpasse ingrediensene til hvem som skal dele måltidet, og hvor mange dere blir.

Salatbuffet – tips til ingredienser

På bildet har jeg tilberedt en enkel salatbuffet for familien på fire, rett og slett med utgangspunkt at vi hadde lyst på reker. Så ble det en enkel grønn salat til, agurk, tomater, mais og nektarin. Det er skikkelig godt med noe fruktig til en sommerlig salat! I tillegg hadde vi sitronolje og kremet balsamico som dressing.

Her er noen tips til ingredienser – håper du finner inspirasjon:

Grønnsaker:

  • Valgfri grønn salat – en eller flere typer
  • Agurk
  • Tomater
  • Paprika
  • Mais
  • Sukkererter
  • Løk (stekt eller rå)
  • Råkost (gulrot, hodekål, …)
  • Oliven
  • Bakte/stekte grønnsaker (poteter, rødbeter, gulrot, squash, aubergin, sopp, brokkoli, blomkål, …)

Proteinkilder:

  • Stekt kyllingkjøtt i strimler
  • Annet tilberedt kjøtt etter ønske
  • Skinke
  • Reker
  • Scampi
  • Gode pølser
  • Bakt fisk i mindre porsjonsstykker
  • Kokte egg
  • Bønner, kikerter

Frukt/bær:

  • Druer
  • Nektarin
  • Mango
  • Ananas (fersk eller hermetisk)
  • Appelsin
  • Jordbær
  • Melon

Annet:

  • Nøtter
  • Frø
  • Dressing
  • Extra virgin olivenolje (evt med smak, f.eks sitron)
  • Sitron, lime
  • Balsamico / kremet balsamico
  • Friske eller tørkede urter

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *