Sunne brownies med tre ingredienser

Long time, no see… På tide med litt bloggaktivitet igjen 🙂 Her har du en oppskrift på smakfulle og sunne brownies, som jeg har laget noen batcher av og testet meg frem til i det siste. Disse brownies’ene kan du virkelig nyte med god samvittighet! De er laget med kun tre ingredienser – dadler, egg og kakao. Ergo er de både næringsrike og laget uten tilsatt sukker. Oppskriften er ganske mektig, så du kan gjerne dele kaken i litt mindre stykker.
Dadler kan ofte være ganske «tørre» og faste. Derfor velger jeg å bløtlegge dem på forhånd, for å gjøre dem mykere og saftigere. Du kan la dem stå i kaldt og friskt vann noen timer på kjøkkenbenken, alternativt sette dem i kjøleskap natten over.
Sunne brownies er en veldig enkel kakeoppskrift. Ingrediensene kjøres sammen i food processor til en jevn røre, som så helles i bakepapirkledt form før steking. Røren passer til en 20×20 cm firkantet form, eventuelt en 22 cm springform. På bildet har jeg laget den som en rund kake. Da trenger du kun legge bakepapir på bunnen til kakeformen, og så sette på ringen.
Ett tips:
Selv om du bruker bakepapir til å kle kakeformen, anbefaler jeg at du smører selve papiret med litt olivenolje før røren helles i. Da løsner kaken mye lettere fra papiret etter steking.
Sunne brownies med tre ingredienser
Ingredienser
- 300 gr dadler
- 4 egg str L
- 70 gr kakao
Til smøring av form/bakepapir
- litt olivenolje
Instruksjoner
- Bløtlegg dadlene i kaldt friskt vann for å mykne dem (med mindre de er veldig saftige og myke fra før). La dem gjerne stå 5-6 timer på kjøkkenbenken, evt natten over i kjøleskap
- Forvarm stekeovnen til 175 grader
- Fjern steinene fra dadlene, og ha i en food processor sammen med egg og kakao. Kjør røren så jevn som mulig
- Bruk en firkantet kakeform (20×20 cm) eller en springform (22 cm). Kle formen med bakepapir. Hvis du bruker springform, går det fint å legge bakepapiret på bunnen, og så sette på ringen. Du kan med fordel pensle bakepapiret (og innsiden av ringen om du bruker springform) med litt olivenolje, da løsner kaken mye enklere etter steking.
- Hell røren i formen, bruk slikkepott for å få med alt, og til å bre røren i et jevnt lag utover. Siden røren er ganske tykk, kan du "riste" litt på formen frem og tilbake for at røren skal jevne seg mest mulig ut.
- Stekes i ca 20 minutter, til den er gjennomstekt, men bittelitt "klam" eller "fudgy" inni