Sunnere pastasaus

Sunnere pastasaus

Det skal ikke alltid så mye til for å høyne næringsverdien på maten vi lager. Her har jeg laget en sunnere pastasaus, ganske enkelt ved å tilsette paprika og stangselleri. Og jeg bruker rikelig med hvitløk i tillegg til vanlig løk. Grønnsakene stekes først, før de kjøres i blender sammen med hermetiske tomater. Da blir sausen jevn og fyldig, og smakene fra de ulike grønnsakene blandes godt sammen og blir litt «kamuflert».

Det fine med å lage en slik sunnere pastasaus, er jo nettopp at du får innlemmet ekstra grønnsaker i kostholdet på enkelt vis. Rett og slett en super måte å oppnå fem om dagen! Og et glimrende triks for å få både store og små til å spise mer grønt…. 💚

Denne pastasausen er perfekt som basis for kjøttsaus til pasta. Hjemme hos oss bruker vi den ofte sammen med italienske kjøttboller som vi kjøper ferdig på butikken (de er rå og ferske, og raske å steke), for en enkel men fortsatt sunn middag på hektiske hverdager. Da lager vi sausen først, steker deretter kjøttbollene, heller sausen over, og lar det koke sammen noen minutter. Serveres med (glutenfri) pasta, ris eller poteter etter ønske.

Sjekk gjerne også oppskriften Ekstra sunn kjøttsaus til pasta, som inneholder røde linser.

Sunnere pastasaus

Matrett Sauser
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1 stor rød paprika
  • 1 stangselleri
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje til steking
  • 1 boks hermetiske tomater 400 gr
  • 2-3 ss kremet balsamico balsamico-glaze
  • 2-3 ts pizzakrydder / urter smakes til
  • 1-2 ts havsalt smakes til
  • pepper smakes til

Instruksjoner

  • Løk og hvitløk skrelles og grovhakkes. Fjern kjernehuset på paprikaen og grovhakk den. Stangselleri grovhakkes.
  • Løk, hvitløk, paprika og stangselleri stekes i en romslig stekepanne eller gryte med olivenolje på medium høy varme. Stek noen minutter, rør av og til, til løken er blank. Grønnsakene kan gjerne bli lett gyldne, da får de ekstra god smak.
  • Ha først hermetiske tomater i blenderen. Tilsett så de stekte grønnsakene, kremet balsamico og pizzaurter. Kjør til en jevn saus.
  • Stek kjøttdeig/karbonadedeig eller kjøttboller, til alt er gjennomstekt. Tilsett så den ferdig-blendede sausen, og kok opp. la koke noen få minutter. Smak til med salt og pepper.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating