Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

Dette er en kjøttgryte som er perfekt søndagsmat! Den har enkle og gode råvarer, og passer seg selv så snart den er kommet på kok. Det fine med en slik langtidskokt kjøttgryte er at du kan lage dobbelt opp når du først er i gang, så har du veldig lettvinn restemat en dag eller to senere. Supert i en hektisk hverdag, eller når du ikke vil bruke mer tid enn nødvendig på kokkelering.

Du trenger en romslig gryte å tilberede den i, jeg bruker en Le Creuset jerngryte som rommer 5,3 liter. Den blir forholdsvis full, så det gjør ingenting om du har en som er litt større.

Du kan la kjøttgryten stå og småkoke med lokk på kokeplaten. Eller; du kan sette den i stekeovnen på lav varme så snart den har kokt opp, gitt at du har et lokk med håndtak som tåler varme. Gryten trenger 3-4 timer koketid, til kjøttet er skikkelig mørt.

Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 3 timer
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg poteter
  • 8-900 gr okse høyrygg eller bog uten bein
  • 1 løk
  • 6-8 fedd hvitløk evt 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 gulrøtter
  • 400 gr hermetiske hakkede tomater
  • 2 dl rødvin gjerne Côte du Rhône
  • 4 dl vann kaldt
  • 2 ss maisenna
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 2-3 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket timian
  • himalayasalt
  • svart pepper

Instruksjoner

  • Poteter skrelles og kuttes i 1-2 cm terninger. Kjøttet kuttes i 2-3 cm terninger. Løk skrelles og kuttes i 1 cm terninger. Hvitløk grovhakkes. Gulrot skrelles og kuttes i 1 cm skiver.
  • Ha kuttede grønnsaker og kjøtt i en romslig gryte sammen med hermetiske hakkede tomater og rødvin. Rør ut maisenna i det kalde vannet, og tilsett sammen med kjøttbuljong, extra virgin olivenolje, kremet balsamico og timian. Bland sammen.
  • Kok opp under lokk, og la kjøttgryten småkoke i 3-4 timer, til kjøttet er helt mørt. Eventuelt kan du forvarme stekeovnen til 120 grader, og sette i gryten med lokk etter at den har kokt opp, og la den koke ferdig der.
  • Smak til med salt og pepper. Vel bekomme!
Del innlegget med andre


6 thoughts on “Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte”

  • Kjøtt gryte:

    Det står 3-4 timer små koke på kokeplate men hvis jeg tar den etter oppkok i kjele med lokk i ovnen 120 gr. Er det også 3-4 timer i ovn?

    • Hei, ja du bruker omtrent samme tiden i ovn som på kokeplate. Men koketiden vil uansett avhenge av typen kjøtt, og hvor lang tid det trenger for å bli mørt. Det er lurt å prøvesmake kjøttet underveis, første gang gjerne etter et par timer.

      Hilsen Mona

  • Har blandet alt sammen, men det virker veldig lite veske, i forhald til alle ingrediensene. Er ca 4 cm ned til vesken fra toppen av grønnsakene

    • Grønnsakene vil «slippe ut» væske etter hvert når de blir kokt. Bare bland ingrediensene sammen, og ha på lokk og la det småkoke. Men om du likevel ønsker, så tilsett litt ekstra væske, og la det heller (om nødvendig) koke inn uten lokk en stund mot slutten av koketiden.

      Hilsen Mona

  • Denne retten ser helt himmelsk ut.!
    Jeg har bare et spørsmål, det står en terning buljong. Skal det reknes ekstra veske til denne, ? Blandes ut med vann eller noe, eller skal den bare kastes rett oppi? 🙂

    • Hei, så kjekt å høre 🙂 Ja, den skal bare tilsettes, evt kan du «brekke» den litt i biter før du tilsetter den. Den vil forhåpentligvis løse seg opp av seg selv, men bruk evt en sleiv eller lignende til å dele den helt opp, og rør sammen så den blander seg med alle ingrediensene. Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating