Kremet brokkolisuppe med laks (melkefri)

Kremet brokkolisuppe med laks (melkefri)

Fyldige grønnsakssupper er en god middagsfavoritt hos oss, og toppet med ovnsbakt fisk får du et komplett måltid som både er næringsrikt, mettende og smakfullt. Det er raskt og enkelt å lage gode supper som denne fra grunnen, men det er gull verdt å ha en stavmikser for å jevne den. Kremet brokkolisuppe med laks er en herlig kombinasjon!

Suppen har fått et dryss finkuttet vårløk. Alternativt kan du også bruke friske urter etter ønske, for eksempel koriander, persille eller gressløk. De vil alle sette sin særegne smak på suppen. Den er kremet med kokosmelk, så den er melkefri, men mengden kokosmelk er såpass moderat at du ikke merker kokossmaken.

Laksefileter ovnsbakes i ovnen mens suppen tilberedes, og tilsettes ved servering. Suppen kan gjerne være en forrett og serveres i mindre porsjoner.

Brokkolisuppe med ovnsbakt laks

Matrett Fisk & sjømat, Supper
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Kremet brokkolisuppe

  • 2 brokkoli
  • 1 stor løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • extra virgin olivenolje
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 8-10 dl kaldt vann
  • 2 terninger kyllingbuljong evt grønnsaksbuljong
  • himalayasalt
  • pepper

Ovnsbakt laks

  • 500 gr laksefilet
  • extra virgin olivenolje
  • himalayasalt
  • pepper

Ved servering

  • Finkuttet vårløk evt friske urter
  • sitronolje

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Brokkoli og løk grovhakkes. Hvitløk grovhakkes. Has i en romslig gryte. Sprinkle godt med extra virgin olivenolje over, og stek på middels god varme etpar minutter. Rør av og til.
  • Tilsett kokosmelk, 8 dl vann og kyllingbuljong, bland sammen, legg på lokk, og kok opp. Juster varmen så suppen koker på moderat varme i ca 10 minutter, til brokkolien er mør.
  • Legg laksefiletene i en ildfast form. Sprinkle litt extra virgin olivenolje over, og dryss litt himalayasalt og pepper på. Ovnsbakes i 10-14 minutter, til laksen akkurat er gjennomstekt.
  • Kjør suppen jevn med stavmikser, spe med litt mer vann om nødvendig til ønsket fylde. Smak til med himalayasalt og pepper.
  • Server suppen toppet med laksefilet, og et dryss vårløk eller friske urter. Sprinkle gjerne litt sitronolje over, det smaker nydelig.

Notater

Tips: Du kan også bruke andre fiskesorter etter ønske, for eksempel ørret, torsk eller annen hvit fisk. Alternativt kan du også bruke reker.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating