Ekstra sunn kjøttsaus til pasta

Ekstra sunn kjøttsaus til pasta

Det skal ikke mye til å lage en ekstra sunn kjøttsaus til pastaretter. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på Enkel og god kjøttsaus til pasta. Denne varianten med røde linser har vi laget noen ganger her i heimen, og heldigvis er ungene også superfornøyde!

Røde linser har en nøtteaktig smak som går godt sammen med kjøtt. Og ikke minst er de svært næringsrike. De har et høyt innhold av mineraler som mangan, jern, fosfor, potassium, magnesium og sink, samt en rekke viktige B-vitaminer. Proteininnholdet er svært høyt, og de er også fiberrike. Linser innholder dessuten polyfenoler, som kan ha betennelsesdempende og helsefremmende effekt.

Jeg bruker hermetiske linser i denne oppskriften, det er så enkelt! Bare skyll de godt i kaldt, rent vann, og bruk gjerne dørslag. I tillegg bruker jeg gjerne stangselleri også, den finkuttes. Om du ikke har stangselleri for hånden, er det bare å utelate det.

Å tilsette linser gir ikke bare en ekstra sunn kjøttsaus, men det er jo supert for lommeboken også. Og i den grad du ønsker å kutte ned på kjøttforbruket uten å kutte helt ut, så er en slik miks av linser og kjøtt innertier. Dette «trikset» kan du så klart gjøre med andre retter hvor du bruker kvernet kjøtt. Alternativt kan du bruke bønner – det er særlig godt til meksikanske retter.

Ekstra sunn kjøttsaus til pasta

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk 
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 stilk stangselleri
  • 5-600 gr kvernet kjøtt  kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 8 dl hermetiske tomater  hakkede, to kartonger
  • 2-3 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 kartong hermetiske røde linser
  • havsalt  smakes til
  • pepper smakes til

Instruksjoner

  • Kutt løken i små terninger (1/2-1 cm). Hakk hvitløken smått. Snitt stangselleri i tynne skiver.
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig gryte på middels god varme, og tilsett løken, hvitløken og stangsellerien. Surres noen minutter til løken er blank.
  • Tilsett kjøttdeigen, del det opp med stekespaden, og øk varmen etter behov. Stekes med tidvis omrøring til kjøttet er gjennomstekt.
  • Tilsett hermetiske tomater, kremet balsamico, basilikum og oregano, bland sammen og la det koke opp. Småkokes 5-10 minutter, eller mer om du har tid. Juster ned varmen etter behov.
  • Skyll de røde linsene i kaldt vann, bruk gjerne et dørslag, og tilsett sammen med kjøttet
  • Smak til med salt og pepper, og la det koke etpar minutter til
  • Serveres med glutenfri pasta etter ønske
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating