Gresskarpai

Gresskarpai

Gresskar er en ypperlig råvare! Det er næringsrikt, mildt på smak og allsidig, og kan brukes i både middagsretter og søte oppskrifter. Gresskarpai er kanskje min fremste favoritt, i tillegg til gresskarsuppe med bacon da… Yngstemann i familien har forresten bestilt gresskarpai til Halloween flere år på rad. Her har du oppskriften min, som selvfølgelig er fri for både gluten og melk.

Og nå som vi nærmer oss Halloween, bugner butikkene av denne gode råvaren 🎃 Så da gjelder det å hamstre inn så lenge den er tilgjengelig. Dersom du bruker gresskar til pynt, så pass på å håndtere og oppbevare det på en sånn måte at du kan bruke den til matlaging etterpå. Så slipper du å kaste en god råvare…

Visste du forresten at gresskar botanisk sett er en frukt? De fleste regner gjerne gresskar som en grønnsak. Men frøene inni gjør det altså til en frukt.

Den glutenfrie paibunnen lages med maismel, og forhåndsstekes før fyllet has i. Til fyllet bruker jeg gresskarpuré, og det er noe jeg lager på forhånd. Gresskarpuré kan fint fryses ned, gjerne porsjonsvis. Det er noe som er greit å vite både nå, og til en annen gang!

Oppskriften under passer til en paiform som er ca 24 cm i diameter.

Gresskarpai

Matrett Kaker, desserter & snacks

Ingredienser

Paibunn

  • 190 gr maismel
  • 45 gr kokosolje
  • 45 gr extra virgin olivenolje
  • 1/4 ts havsalt
  • 1 egg str M/L

Fyll

  • 3 egg str M/L
  • 400 gr gresskarpuré
  • 4-5 ss lønnesirup smakes til
  • 1/2-1 ts ekte kanel smakes til
  • 1/2-1 ts malt ingefær smakes til
  • 1/4 ts havsalt

Instruksjoner

Paibunnen

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader
  • Ha maismel, kokosolje, olivenolje, salt og et pisket egg i en bakebolle. Bland godt sammen med en sleiv eller slikkepott, til deigen samler seg litt
  • Ha paideigen i en paiform, og trykk den utover i et jevnt lag utover bunnen og opp til kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stekes i ca 10-12 minutter, eller til paibunnen er lett gylden
  • Ta ut bunnen og la den avkjøles litt

Gresskarfyll

  • Pisk eggene sammen i en bolle
  • Tilsett gresskarpuré, lønnesirup, kanel, ingefær og salt, bland godt sammen, smak eventuelt til med mer lønnesirup og krydder
  • Ovnsbakes i ca 30-35 minutter, til fyllet har satt seg
  • Avkjøl helt, og sett deretter i kjøleskap minimum etpar timer
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating