Hjemmelaget iste

Hjemmelaget iste

Iste er en god og leskende drikk, og verdens enkleste ting å lage selv. Fordelen med hjemmelaget iste er at du kan styre sukkerinnholdet helt selv, alternativt kutte det helt. Og du slipper diverse (unødvendige) tilsetningsstoffer.

Dessuten så har du et hav av smaksmuligheter når du lager isteen selv. Du er kun begrenset av de tetypene du har tilgang på, og hva du liker. Du kan bruke svart te, grønn te, hvit te, rød te, te med eller uten smaker, og urte- og krydderteer i alle mulige varianter. Det viktigste er i grunnen at du bruker te som du selv synes er god på smak.

I utgangspunktet trenger du kun te og vann. Basisen er én tepose pr 2,5 dl vann. Så det er veldig enkelt å lage akkurat så mye som du ønsker ved å skalere opp eller ned. Oppskriften under gir 5 dl iste, med to teposer altså.

Hvis du ønsker sødme på isteen, kan du tilsette litt lønnesirup. Den løser seg enkelt opp både i varm og kald væske.

Oppbevar aller helst isteen på en glassflaske med kork, om du har. Du kan også bruke hermetikkglass med lokk. Den holder fint en dag eller to i kjøleskap.

Hvis du ønsker å lage sitron iste, kan du ta utgangspunkt i en enkel svart te, og smaksette den med saften av sitron.

Hjemmelaget iste

Porsjoner 5 dl

Ingredienser

  • 5 dl kaldt friskt vann
  • 2 teposer etter ønske
  • Evt litt lønnesirup for søtning smakes til

For sitron iste

  • litt saft av sitron smakes til etter ønske

Instruksjoner

  • Kok opp litt av vannet, nok til at teposene kan trekke i det
  • La teposene trekke i 3-5 minutter, før de avhendes, og fyll opp med kaldt vann til en halv liter. Tilsett evt litt lønnesirup etter ønske
  • Sett kaldt i kjøleskap, til isteen er helt avkjølt

Sitron iste

  • Smak til med saft av sitron etter ønske
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating