Hjemmelaget rødkål
Rødkål er obligatorisk tilbehør til julematen for mange. Jeg er en av dem som bare MÅ ha det, også til pinnekjøttet. Hjemmelaget rødkål smaker absolutt best, og det er veldig enkelt å tilberede. Når rødkålen er snittet, ja så er mesteparten av jobben gjort!
Denne oppskriften er laget med svisker, dadler, eplejuice og kremet balsamico, som gir en god og naturlig sødme uten å måtte tilsette sukker. Alternativt kan du bruke bare svisker eller bare dadler, etter ønske. Smør er byttet ut med extra virgin olivenolje.
Rødkålen smaker skikkelig godt til både pinnekjøtt og til svineribbe, men kan også være ypperlig til kalkun, litt avhengig av øvrig tilbehør. Oppskriften gir en ganske stor porsjon, og rekker omtrentlig til 5-8 personer.
Hjemmelaget rødkål
Ingredienser
- 750 gr rødkål omtrent en halv middels stor rødkål
- 50 gr svisker
- 50 gr dadler uten stein
- 2 dl eplejuice
- 2 ss kremet balsamico
- 2 ss extra virgin olivenolje
- havsalt evt himalayasalt, smakes til
- svart pepper smakes til
Instruksjoner
- Rødkålen deles i "båter", fjern den tykke stammen i midten, og snitt rødkålen i tynne strimler på tvers. Svisker og dadler hakkes i mindre biter. Ha alt i en tykkbunnet kasserolle, og tilsett eplejuice, kremet balsamico og extra virgin olivenolje.
- La det koke opp, dekk med lokk, justér varmen og la det så vidt småkoke en times tid. Rør noen ganger underveis.
- Smak til med salt og pepper