Mangosalsa
Mangosalsa er blant mine absolutte favoritter når det gjelder tilbehør til texmex-mat. Det er noe med kombinasjonen av fruktig mango, syrlig lime, spicy chili, mild vårløk, og innslag av frisk koriander, som for meg er helt uimotståelig. Og når du lager den selv blir den jo aller best!
Oppskriften er enkel og rask å lage, med få ingredienser. Ta utgangspunkt i en moden mango, den skal helst ha en god sødme. Tilpass mengden av lime og chili, så du får ønsket syrlighet og styrke. Dette er en smakssak. Jeg synes også det er godt med vårløk i mangosalsa. Da får du en mild og fin løksmak som passer godt til de andre ingrediensene.
Mangosalsa passer ikke bare til texmex-retter. Den er også nydelig og smaksrik til kjøtt, kylling og fisk, litt avhengig av hva du velger som øvrig tilbehør. Server da gjerne ris eller (glutenfrie) nudler til.
Mangosalsa
Ingredienser
- 1 moden mango
- 1 lime saften
- 1 vårløk
- 1/2-1 rød chili
- 1 håndfull frisk koriander
Instruksjoner
- Mango kuttes i terninger og has i en skål
- Skvis over limesaft, mengde etter ønske
- Finkuttet vårløk og chili (fjern frøene for mildere variant), og tilsett
- Grovhakk frisk koriander, og tilsett
- Bland sammen og server