Mangosorbet (uten ismaskin)

Mangosorbet (uten ismaskin)

Mangosorbet smaker mye bedre når du lager den selv! Du slipper unødvendige tilsetningsstoffer, og du styrer sødmen selv. Her har du en veldig enkel oppskrift med kun tre ingredienser, og du lager den fint uten å bruke ismaskin.

Du trenger bare en food processor, og bruker frossen mango rett fra frysedisken på butikken. Godt moden mango har mye sødme, så du trenger strengt tatt ikke tilsette ekstra søtning om du ikke ønsker det. Jeg bruker likevel litt lønnesirup i denne oppskriften, fordi sorbet (og iskrem generelt) virker mindre søt når den er frossen. Så det har litt med smaksopplevelsen å gjøre. Jeg tilsetter også litt vann for konsistensens skyld.

Denne oppskriften gir en mangosorbet med ren og fin smak av mango, og med silkemyk konsistens. Du kan servere/spise den rett etter tilberedning, eller du kan fryse den ned noen timer. Alternativt kan du lage den en dag eller tre før den skal serveres. Fryses den ned mer enn 5-6 timer i dypfryser, bør den stå og tine litt romtemperatur før servering, gjerne 20-30 minutter om den er veldig «hardfrosset».

Oppskriften under er ikke så stor, den gir ca tre-fire porsjoner. Doble den gjerne om du ønsker, og har en passe romslig food processor. Bare husk at mangosorbet smaker best når den er forholdsvis nylaget, så den bør ikke oppbevares altfor lenge i fryseren.

Mangosorbet kan selvfølgelig også lages av fersk mango, men da trenger du ismaskin.

Mangosorbet (uten ismaskin)

Matrett Dessert
Porsjoner 3 porsjoner

Ingredienser

  • 300 gr frossen mango
  • 2 ss lønnesirup
  • 1/2 dl kaldt vann

Instruksjoner

  • Ha frossen mango i en food processor, kjør på pulsfunksjon til den er ganske finmalt
  • Skrap ned kantene underveis med slikkepott om nødvendig
  • Tilsett lønnesirup og deretter vann i en tynn stråle, mens food processoren kjører. Fortsett å kjøre food processoren til sorbeten har en "glatt" konsistens
  • Server med det samme, eller frys ned
  • Hvis sorbeten fryses ned mer enn 5-6 timer, og har blitt veldig hardfrosset, tas den opp 20-30 minutter før servering, så den rekker å bli mykne litt i konsistensen
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating