Sunne og gode muffins med mandelmel og bokhvete
Deilige muffins som også er skikkelig næringsrike? Det får du med denne enkle, men gode oppskriften. Her har jeg laget muffins med mandelmel og bokhvete, og en moderat mengde rårørsukker.
Mandelmel er et godt, glutenfritt mel å bake med. Det gir en herlig smak til kaker og annen bakst, i tillegg til at mandler også er svært næringsrike. De inneholder gode fettsyrer, og er rike på vitamin E, samt flere mineraler som kalsium, magnesium og jern. Bokhvete er også naturlig glutenfri, og har en nøtteaktig smak som passer fint sammen med mandelmelet. Bokhvete har et høyt innhold av flere mineraler, særlig mangan, magnesium, kopper og fosfor, og bra innhold av sink, selen og jern. Bokhveten inneholder også ulike B-vitaminer, samt høyverdig protein og kostfiber. Egg er kanskje den ernæringsmessig mest komplette råvaren vi har. De gir oss alt menneskekroppen trenger, bortsett fra vitamin C.
Så; i sum er disse muffinsene litt av en næringspakke! Spis dem gjerne til frokost om du vil, som et næringsrikt mellommåltid, eller nyte når du er på farten.
Sunne og gode muffins med mandelmel og bokhvete
Ingredienser
- 4 medium/store egg
- 60 gr rårørsukker
- 100 gr mandelmel
- 50 gr bokhvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts vaniljepulver evt 1 ts vaniljeekstrakt
- 1/4 ts himalayasalt evt havsalt
Instruksjoner
- Egg og rårørsukker piskes noen minutter, til eggedosisen er lys og luftig. Bruk helst håndmikser eller kjøkkenmaskin.
- Bland sammen mandelmel, bokhvetemel, bakepulver, vaniljepulver og himalayasalt. Ha mikseren på laveste hastighet, og tilsett melblandingen litt og litt inn i eggedosisen.
- Forvarm stekeovnen til 170 grader
- Hell røren i muffinsformer, la det være ca 1 cm klaring opp til kanten på formene
- Stekes i 18-20 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte. Test gjerne med kakenål eller ren fyrstikk, det skal ikke henge igjen kakerøre.
- Avkjøl muffinsene på rist
Hei 🙂 Kan jeg lage disse uten bokhvete?
Hei, ja det kan du. Erstatt med det melet du ønsker, evt bruk kun mandelmel. Bare merk at ulike meltyper kan ha litt ulike egenskaper, f.eks ulik evne til å suge til seg væske og tykne kakerøren, så tilsett nødvendig mengde til en «passe» fyldig røre. Hilsen Mona